Türk Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, sağlık çalışanlarının ocak zammının %8 olmasına tepki gösterdi. Özübek, “Memur Ocak zammı yetkili ve etkisiz sendika sayesinde %8 dir. Enflasyon farkı zam değildir. Yetkili sendika toplu sözleşme masasında kendi menfaatleri yerine memuru düşünseydi şu an asgari ücret altında kalmazdık ve bu gün ek zam konuşmuyor olurduk” dedi.

Haber: CANSU GÜRZ

Türk Sağlık-sen Bolu Şube Başkanı Özübek, kamuda görevli sağlık çalışanlarının almış olduğu enflasyon farkının zam olmadığını anlatarak, yetkili sendikanın etkisiz olduğunu belirtti.

Kamu çalışanlarının maaşlarının asgari ücretim altında kaldığını aktaran Özübek sitem ederek, kamu çalışanlarına ve vatandaşa çağrıda bulundu.

“AMACIMIZ HAKLARININ TESLİM EDİLMESİDİR”

Furkan Özübek, “Biz kamu çalışanları için mücadeleye ve gerçekleri anlatmayla devam edeceğiz. Bizim derdimiz çalışanın alın teri ve evine götürdüğü ekmeğidir. Amacımız hak ettikleri ve insana yakışır bir ücret almaları, haklarının teslim edilmesidir. Kurulduğumuz günden bu yana bu amaç doğrultusunda mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” dedi.

“ENFLASYON FARKI ZAM DEĞİLDİR”

Türk Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Özübek toplu sözleşme için çağrıda bulunarak, “Memur Ocak zammı yetkili ve etkisiz sendika sayesinde %8 dir. Enflasyon farkı zam değildir. Eğer yetkili sendika toplu sözleşme masasında kendi menfaatleri yerine memuru düşünseydi yıllardır bu komik rakamlara imza atmaz asgari ücretin üç dört katı maaş alırken şu an asgari ücret altında kalmazdık ve bu gün ek zam konuşmuyor olurduk. Daha fazla kaybetmemek için Türkiye Kamu Sen' in yetkili sendika olarak Toplu Sözleşme Masasına oturması şarttır. Bir imzanız ile sizde bizim bu haklı mücadelemizde yerinizi alın daha fazla kaybetmeyelim. 2023 yılında işi ehline, yetkiyi asıl sahibine verelim. Bir olalım Birlikte kazanalım… Her zaman her yerde haklı dava güçlü sendika Türk Sağlık Sen” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim