(Haber Merkezi) CHP’de, 7 Aralık’ta milletvekillerinin saha çalışmaları ile başlayan yoğun aday mesaisi 4 Ocak’ta devam edecek. Büyükşehirlerin başkan adayları Parti Meclisi toplantısında tartışılacak. İki ayrı PM yapılmayacak tek bir toplantı ile adaylar belirlenecek.

Yerel seçimler için süreç hızla işliyor. Partiler adayları kesinleştirerek kamuoyuyla paylaşmak için çalışmalarına hız veriyor.

CHP’de, aday mesaisi 4 Ocak’ta devam edecek. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 150’ye yakın seçim çevresinin başkan adayları, 4 Ocak’taki Parti Meclisi toplantısının ardından kesinleşecek.

3 ve 5 Ocak tarihlerinde iki ayrı Parti Meclisi toplantısı ile adaylarını büyük oranda belirlemeyi planlayan CHP, bunun yerine 4 Ocak’ta tek bir Parti Meclisi toplantısı gerçekleştirilecek.

İLÇE ADAYLARI 5 OCAK'TA LANSMAN İLE PAYLAŞILACAK

Parti Meclisi öncesinde CHP kurmayları, MYK toplantısında bir araya gelecek. 5 Ocak’ta ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun düzenleyeceği lansman ile İstanbul’un ilçe adayları kamuoyuna duyurulacak.

HAVUZ SİSTEMİYLE OYLAMA YAPILACAK

4 Ocak Perşembe günü önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurmayları ile bir araya gelecek ve aday adayları arasında öne çıkanları tartışacak. Ardından toplanan Parti Meclisi’nde ise memnuniyet anketleri, örgüt gözetimindeki yoklamalar, milletvekillerinin saha gözlemleri ve raporlar ele alınacak. Tüm değerlendirme sonuçları havuz sistemi ile birleştirilecek ve kesin adaylara bu yolla karar verilecek. Parti Meclisi üyeleri ayrıca, ihtiyaç duyulan aday adayları için tek tek oy kullanacak.

Editör: Oğuzhan EKE