14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde Bolu’daki çiçekçiler, hazırlıklarını tamamlayarak siparişlerini almaya başladı. Çiçek üreticilerinin 14 Şubat’ta fiyatları yükselttiğini belirten çiçekçiler, vatandaşları mağdur etmemek için en uygun fiyatı belirlemeye gayret ediyor.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

 Pandemiden en çok etkilenen sektörlerden biri olan çiçekçiler, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde bol satış yapmayı umut ediyor. Bu hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan çiçekçiler, telefon ve internet üzerinden aldıkları siparişlerini hazırlamaya başladı.

Çiçek üreticilerinin 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle fiyatları yükseltmesiyle, çiçekçilerde gülün tanesi 20-25 TL civarında satılıyor.

“HAZIRLIKLARIMIZI %90 ORANINDA TAMAMLADIK”

Bolu’da çiçekçilik yapan İlker Aytar, hazırlıklarını büyük oranda tamamladıklarını belirterek, “Hazırlıklarımız, %90 oranında tamamlandı. Siparişlerimiz geldi. Ancak 14 Şubat’ta sokağa çıkma yasağı olduğu için yalnızca telefon ve internet üzerinden sipariş alacağız, vatandaş kendisi gelemeyecek” diye konuştu.

“İNTERNET SATIŞLARINDA YOĞUNLUK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

14 Şubat Pazar günü siparişlerde yoğunluk beklediklerine dikkat çeken Aytar, “Şuanda talep var. Siparişler gelmeye başladı. Yoğun olup olmayacağını belirsiz ama internet satışlarında bir yoğunluk olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“ÜRETİCİLER 14 ŞUBAT’TA FİYAT YÜKSELTİYOR”

Çiçek üreticilerinin zararını telafi etmek için 14 Şubat’ta fiyatları yükselttiklerini de sözlerine ekleyen İlker Aytar, “Çiçek fiyatları aşırı yüksek. Çiçek üreticisi şimdiye kadar ürettiğini hep çöpe attığı için onların maliyetini 14 Şubat’ta çıkarmak istiyor. Aracı firma da üzerine biraz koyuyor, biz koyamıyoruz. Çünkü 15 TL’ye sattığım çiçeğe 30-40 TL dersem, kimse almaz. Bizim de kazanabilmemiz için bir gülü en az 20-25 TL’den satmamız lazım. Ancak müşteriye bu fiyatı söyleyemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim