Türk Metal Sendikası’nın Bolu Şubesi’nin 10. Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Hakan Gülen, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Coşku içinden geçen genel kurulda Türk Metal Sendikası üyeleri sloganlar atarak salonu inletti.

Haber: Aslı Akış

Hampton By Hilton’da gerçekleşen genel kurula, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki ErdalÜlkü Ocakları Bolu Şube Başkanı Cihan Özkalem, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda sendika üyesi ve delegesi geniş katılım sağladı.

Saygı Durusunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurul Türk Metal Sendikası Bolu Şubesi Başkanı Hakan Gülen’in açılış konuşması ile başladı.

PEVRUL KAVLAK’TAN GELEN SELAM İLETİLDİ

Kurulda bir konuşmada Türk Metal sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki yaptı.  Faki, Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın genel kurul delegelerine gönderdiği selam ve başarı dileklerini ileterek;  “Bolu Şubemizde 10. Olağan Genel Kurul heyecanı. Türk Metal disipliniyle başlayan Genel Kurulumuzda, coşkulu karşılama ve beni Genel Kurul Divan Başkanlığına layık görmelerinde dolayı delege kardeşlerime teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı olsun. Divan Başkanı sıfatıyla Genel Kurul’a yaptığım açılış konuşmasında, yoğun gündemi nedeniyle katılamayan Genel Başkanımızın selam ve başarı dileklerini ilettim. Konuşmamda, başarımızın anahtarı olan birlik ve beraberliğimizin, bizi yeni zaferlere ulaştıracağını anlattım. Şubemizin Genel Kurulunu, büyük bir disiplin ve tam katılımla yapılan seçimlerin ardından tamamladık. Şube yönetimimize yeni dönemde başarılar dilerken, başta delegelerimiz olmak üzere bütün katılımcılara teşekkür ederim. Genel Kurulumuz, hepimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

“ARTIK HERKES BİLİYOR, TÜRK METAL FARKLIDIR”

Türk metal sendikasının başka sendikalara benzemediğine işaret eden Faki; “Artık herkes biliyor, Türk Metal farklıdır. Başka sendikalara benzemez. Bizim için genel kurullar, hesaplaşmaların, kavgaların gürültülerin yaşandığı, katılanların gruplara bölündüğü, kıyasıya bir rekabete sahne olan toplantılar değildir. Geçmiş dönemin muhasebesinin yapıldığı, yeni dönemde daha başarılı olmak için neler yapılabileceğinin konuşulduğu, birliğin beraberliğin pekiştiği toplantılardır. Bizim için genel kurullar, yeni döneme daha güçlü, daha inançlı, daha bilinçli başlamanın ilk adımıdır. Bu genel kurulumuz da aynen böyledir. Onun için genel kurulumuzun, Türk Metal'in yiğit, çalışkan, fedakâr üyelerine, örgütlenmek için Türk Metal'e yüzünü dönen emekçilere ve evine helal lokma götürmekten başka bir amacı olmayan bütün emek kardeşlerimize hayırlı olmasını umut ediyorum” şeklinde konuştu.

HAKAN GÜLEN YENİDEN BAŞKAN

Konuşmaların ardından yönetim kurulu raporu okundu, yönetim ve denetleme kurulu raporları ibra edildi. Zorunlu organlar ve üst kurul delegelerinin seçimi yapıldı. Akabinde seçime gidildi. Tek listeyle girilen seçimde, Türk Metal Sendikasi’nin Bolu Şubesi’nin 10. Olağan Kurulunda mevcut başkan hakan gülen bir kez daha başkanlığa seçildi.

“TÜM EMEKÇİ ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Seçimin ardından değerlendirmede bulunan Gülen, tüm emekçi arkadaşlarına teşekkür ederek; “Öncelikle emek camiasına teşekkür ediyorum. Türk metal sendikası Bolu şubesi 5 binin üzerinde üyesi olan bir şube bunun içinde Bolu’dan da var, Düzce’den de var, Akçakoca’dan da bize bağlı iş yerleri var. İş yerlerimiz Bolu’dan Arçelik en büyük iş yerimiz, Başoğlu Kablo, Tansel Cablex ve Özpres makina, Düzce’de  Teknorot Otomotiv var. Simetri Tank var ve Akçakoca’da Ümran Çelik Boru İşletmemiz var. Tüm emekçi arkadaşlarıma ben teşekkür ediyorum. Çok güzel bir genel kurul yaşıyoruz. Toplam 255 delegenin girdiği bir genel kurul bu. Tüm metal emekçilerine, camiamıza hayırlı olsun diyorum” dedi.

Hakan Gülen’in yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

ŞUBE YÖNETİM KURULU (ASİL)

Hakan Gülen, Aslan Yazıcı, Hakan Pınar, Fazlı Taşran, Süleyman Altun

DENETLEME KURULU (ASİL)

Aytekin Çetin, Birgül Güney, Erkan Şahar

DİSİPLİN KURULU (ASİL)

Yalçın Gelen, Alettin Ürsan, Yunus Karadağ

ÜST KURUL ÜYELERİ

Hakan Gülen, Aslan Yazıcı, Hakan Pınar, Fazlı Taşran, Süleyman Altun, Murat Kavlak, Yalçın Gelen, Şenol Cebecioğlu, Oktay Ateş, Salim Çelik

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim