Çocukluğundan beri aile şirketinde çalışarak hayata atılan Sena Akman Ertunç, ahşap firmasındaki hayalini gerçekleştirdi. Dedesinin kurduğu kontrplak işletmesini babası Ziya Akman ile yöneten Ertunç başarı öyküsünü paylaştı.

Haber: Servet Gökçek

3 kuşaktır aile işletmesiAkman Kontrplak’ kadın istihdamına öncülük ediyor. BAİBÜ Resim-İş öğretmenliğinden mezun olan Sena Akman Ertunç, yüzde 50 kadın çalışanı bulunan işletmelerinde babasından devraldığı bayrağı başarılı bir şekilde mesleğine yansıtıyor. 2 çocuk annesi Sena Akman Ertunç, hayatın tüm zorluğuna rağmen mesleğine sahip çıkıyor. Kadınların çalışma hayatında tüm zorluklara rağmen olması gerektiğine de işaret ederek, mesleğin cinsiyeti olmaz diyor.

“MESLEĞİN CİNSİYETİ YOKTUR”

Dedesinin kurduğu kontrplak firmasını babası Ziya Akman ile birlikte işleten Akman Ertunç; “Üç kuşaktır Akman kontrplaktayım. Dedem, babam ve ben. Çocukluktan beri ailemin şirketinde gelip giderdim. Farkında olmadan yönetimde dâhil oldum. Bunu da gururla söyleyebiliyorum ki 3 kuşaktır seyreden ahşap üzerine iş yerimiz var. Kontrplak yapıyoruz. Tomruktan papel, papelden kontrplak imal ediyoruz. İş mesleğinin aslında cinsiyeti yoktur. Ahşap sektöründe çalıştığımı duyuca herkes çok şaşırıyor. Hem güzel, hem de en zorluklarından biri anne olmaktır. Ama bana göre iş hayatında kadın olmak zor değildir. İstenildiğinde her şey yapılabilir” dedi.

“HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMELİYİZ”

Ertunç, kadınların hayallerini gerçekleştirmeleri gerektiğine inandığını belirterek, “Kendi işini yapmak isteyen kadınlarımıza ilk başta hayali geçekleştirmek gerektiğine inanıyorum. Engebelerimiz hep olacaktır. Ama onları atlayarak geçebiliriz. Tüm zorlukları halledebiliriz diye düşünüyorum. Dedemin zamanından bu yana hep kadın çalışanlarımız olmuştur. Şuan yüzde 50 kadın çalışandan oluşmaktadır. Bununda ilerde daha da çoğalmasını istemekteyiz. Kendi ayakları üzerinde duran çok kadınımız oldu. Birçok kadın çalışanımızda iş yerimizden emekli oldu” ifadelerini kullandı.

“KADINA ŞİDDETTİN SON BULMASI HER KADININ İSTEĞİDİR”

Ertunç, mesleğin cinsiyeti olmadığını vurgulayarak, “Kadın varsa her işte güzellik vardır. Mesleğin cinsiyeti yoktur. Hayalleri gerçek ettiğimiz sürece başarılı olacağız. Kadınlarımız her zaman ayakları tökezlese de taş değse de yapabileceğine inanmalılardır. Kadına şiddettin son bulması her kadının isteğidir. Ve artık son bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim