(HABER: HURİ AFACAN)- AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Bolu’ya çölyak hastaları için glutensiz ürünler sunan “Glutensiz Kafe” açılacağını söyledi. Glutensiz Kafe ile çölyak hastalarının hayatının kolaylaştırılması, glutensiz ürünlere daha kolay ve ekonomik ulaşması planlanıyor.

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Demirkol'un duyurduğu bu proje, Bolu'da sağlıklı yaşamını sürdürmek isteyen bireylere hizmet sunacak. Glutensiz Kafe'nin açılmasıyla birlikte çölyak hastalarının ve diyabet hastalarının güvenle ve rahatlıkla dışarıda yemek yiyebileceği bir mekanın oluşturulacak.

Bu proje, toplumun sağlığına yönelik farkındalık oluşturmayı ve bu hassas gruplara destek olmayı amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Projeyle ilgili olarak bilgi veren Demirkol, “Glutensiz yaşamı benimseyen pek çok kişinin hayatındaki önemli sorunlardan biri de dışarıda olduğu zamanlarda ne yiyeceği. Günümüzde pek çok restoranın menüsünde salata ve sebze alternatifleri olsa da, pişirme teknikleri ve kullanılan soslar konusunda temkinli olmakta fayda var. Sadece çölyak ve diyabet hastalarına değil aynı zamanda glutensiz beslenmeyi hedef edinmiş kitleye de hizmet verilmesi açısından önemli bir proje. Bolu’da çölyak hastası olan bireyler ve çocuklar için glutensiz yemeklerin hazırlanacağı bir kafe açılmasını planlıyoruz.  Bu kafe aynı zamanda Tip 1 Diyabet hastası olan kişilere de hizmet verecek. Çölyak ve Tip 1 Diyabet hastası olan özellikle çocuklarımız dışarıda gördüğü birçok üründe bulunan gluten ve şeker yüzünden canları istemesine rağmen yiyememekte. Bu yemeklere ve pasta böreklere alternatif olarak glutensiz olarak yapılmış ürünlerde çok pahalı. Glutensiz ürünlerin uygun fiyata çölyak hastalarına ulaşmasını sağlayacağız. Ailelerimizin hem ürünleri bulmaları, hem de maddi olarak destek olunması, hem de bu çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi adına böyle bir kafe açılması planlarımız arasında.” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ