(HABER MERKEZİ)-2014 yılından beri AK Parti Göynük İlçe Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Demiröz, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Göynük Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu açıkladı. Demiröz yayımladığı basın açıklaması ile Göynük Belediye Başkanlığı aday adaylığını duyurdu.

Yaklaşık 9 senedir yürüttüğü AK Parti Göynük İlçe Başkanlığı’ndan istifa ederek, Göynük Belediye Başkanı aday adayı olduğunu duyuran Demiröz, seçilmesi halinde genç, dinamik, çalışkan ve işinin ehli bir ekiple Göynük’e hizmet edeceklerini belirtti.

Demiröz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Değerli Göynüklü Hemşehrilerim; Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a inanan biri olarak, 2014 yılından bu yana gururla yürüttüğüm Göynük Ak Parti İlçe Başkanlığı görevim sonrasında, Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı neticesinde, dokuz yılın vermiş olduğu siyasi tecrübemi, gerek siyasi, gerekse bürokrasi çevremi kendime güç edinerek bu güzel ilçemin halkına hizmet edeceğime gönülden inanıyorum. Siyaseten tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki; “Belediye Başkanı bir ilçenin lokomotifidir.” Bu bakış açısıyla düşünüldüğünde 3 dönem Ak Parti Belediyeciliği ile son dönemki belediyecilik farkını tüm ilçe halkımız yaşayarak tecrübe etti. 3 dönem Ak Parti Belediyeciliği boyunca, Kemal Kazan önderliğinde birlik ve beraberlik içinde ilçemiz ve köylerimize sayısız hizmet kazandırdık. Halkımız 2019 yılında Belediye Başkanlığı için farklı bir partiden yana tercih kullandı. Bizler bu dönemde İl Genel Meclis Üyemiz Mehmet Özkan ile birlikte halkımızın bize yüklemiş olduğu sorumluluk çerçevesinde elimizden geleni yaptık, çalışmaya devam ettik. Bizlerden siyasi konular ile ilgili destek istendiğinde, ilçemiz için yapılacak hizmetler doğrultusunda, var gücümüzle çalışmaktan asla geri durmadık. Bu sürede, Göynük’ü daha da güzelleştirmek amacıyla proje getirilip yardım istenseydi ki böyle bir talep hiç olmadı, elimizden gelenin fazlasını yapardık.  Siyasetin bir bayrak ve hizmet yarışı olduğunun bilincinde olan bir parti geleneğimiz mevcut. Bu sürede, 2019 yılında bayrağı teslim alanlar, ilçe halkımızın refahı için çeşitli sözler vererek, daha iyisini yapacaklarını iddia ettiler. Fakat gördük ki, hızlıca geçen 5 yılsonunda, yapılacak hizmetler ve verilen sözler yerine getirilmedi. Halka hizmette bulunulan noktada siyasi egoya, rehavete yer verildiğinde, kaybeden halkımız ve güzel Göynük oluyor. Kaybedilmiş, tabiri caizse boşa geçmiş koca bir 5 yıl sonrası, ilçemize yapılması gereken o kadar hizmet, yenilik ve güzelleştirilmesi gereken o kadar çok şey var ki… 2024 seçimlerinden sonra bayrağı teslim alacak olan ekibin sorumluluğu bir o kadar büyük. AK Parti İlçe Başkanlığım süresince ilçemize yaptıklarımızı, proje haline getirilip yapımı bekleyen, yapılması acil olanları, daha güzel bir Göynük için yapmak istediklerimizi,  İlçe merkezini ve köylerimizi iyi bilen sadece Belediye Başkanlığı seçimleri zamanı ilçeye gelen değil, sizin bir kardeşiniz, çocuğunuz ve abiniz olarak, ulaşılabilir, dile getirilen sorunları önce dinleyip, çözüme kavuşturabilen, disiplinle, özveriyle, hakkaniyetli bir şekilde hizmet olarak sunan bir Belediye Başkanı olmak tek gayem. İlçe Halkımızın teveccühleriyle, 2024 seçimlerinde tercih bizden yana olursa,

Belediye Başkanının, sadece ilçenin merkezi ile ilgili değil köyleriyle ilgili de yapılacak işlerde önder olması gerektiği kanaatindeyim. Bu kanaatim doğrultusunda, kendisini Göynük’ün evladı olarak tanımlayan milletvekilimiz Sn. Yüksel Coşkunyürek ve İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin AK Parti’ye nasip olması halinde hemşerimiz, sorunlarımızı dile getirdiğimizde yardımlarını esirgemeyen, İstanbul Milletvekilimiz Tuğba Işık Ercan hanımefendinin destekleriyle Göynük’e yapılması gereken hizmetlerin gerçekleştirileceğinden şüpheniz olmasın. Teveccühler doğrultusunda, genç, dinamik, görev adabını bilen, hizmet aşkı ile hareket eden kişilerle yol alacağımı belirtmek isterim. Belediye binasının halk tarafından bize emanet edilmiş olduğunu bilip, asıl sahibinin halk olduğu inancıyla, hiçbir ayrıma, ayrıştırmaya girmeden herkesi kucaklayan bir belediyecilik anlayışıyla çalışacağım. Göreve geldiğim zaman ise, ilçeye proje getiren, taş üstüne taş koyan, ilçe halkımızı müteahhitlere teslim etmeyen, yıllardır kronik sorun haline gelmiş, TOKİ aydınlatma, TOKİ alt yapı, Beybahçesi yeni yerleşim yeri alt yapısı, ilçenin dar gelirliye konut sorunu, ilçenin tamamının doğalgaza kavuşması, ilçe il bağlantı yollarının yapımı, tamamlanması, halkımızın beklediği, çözüme kavuşturulması gereken sadece birkaç mesele…

Halkımız desteğiyle, emaneti, belediye ve iki il genel meclis üyemizi aldığımız takdirde sizlerin güvenine layık olmak için ekip bilinciyle var gücümüzle çalışacağıma söz veriyor, sizlerin dua ve desteğini bekliyorum.”

demiröz-afiş

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ