Bolu’nun At Yaylası'nda piknikçilerin bıraktıkları atıklar doğa harikası bölgeyi çöplüğe çevirdi. Yayla sakinleri ise piknikçilerin bıraktığı çöplere tepki gösterdi.  Bırakılan çöplerden hayvanlarının zarar gördüğünü ifade eden yayla sakinleri çöplerin temizlenmesini ve çöp konteyneri istediklerini belirttiler.

Özel Haber: Ahmet İshak Gülen

Bolu’nun önemli yaylalarından biri olan At Yaylası, geçtiğimiz ay içerisinde önce bahçe çitlerinin yıkılmasıyla ardından yaylaya gelen ziyaretçilerin rastgele ateş etmesi sonucunda bir evin zarar görmesiyle gündeme geldi. Bolu’da en çok tercih edilen mesire alanı olan At Yaylası, hafta sonunda piknikçilerin akınına uğradı. Mangal yapan piknikçilerin gün sonunda bıraktıkları atıklar ise doğa harikası bölgeyi çöplüğe çevirdi.

SAKLI CENNETTE DE DURUM AYNI

At yaylasına gelmeden 3 km önce bulunan, orman yangınlarına önlem amaçlı yapılan ve çoğu piknikçinin de tercih ettiği gölette de durum aynı. Gölün çevresinde çöpler bulunurken belli bir alan da çöplük haline getirildi.

ŞİŞELER VE TABELALAR HEDEF TAHTASI

Yaylalarda sürekli şikayet konusu olan ve geçen ay bir evin ateş edilmesi sonucu zarar görmesiyle haber haline gelen ateşli silahlar, yol boyunda şişelerin dizilerek hedef haline getirilmesinin yanı sıra yol üzerinde bulunan tabelalarda bu durumdan nasibini alıyor.

“HAYVANLARIMIZ ZARAR GÖRÜYOR”

Yayla sakinlerinden Abdullah Rıza Güler, bırakılan çöplerden hayvanlarının zarar gördüğünün altını çizerek; “Şişeleri bırakıyorlar, özellikle kırıyorlar ve hayvanlarımız bu şişe kırıklarına basıyorlar ve ayaklarından zarar görüyorlar. Poşetleri bırakıyorlar ve hayvanlarımız bu poşetleri yiyorlar. Bunların yanında tabi görüntü kirliliği de oluyor. Biz temizlemeye çalışıyoruz ama elimizden gelende bu” ifadelerini kullandı.

“ÇÖPLERİ ALMALARINI İSTİYORUZ”

Yaylada yapılan eğlencelerinde büyük sıkıntı yarattığını söyleyen Güler; “Toplu yapılan eğlenceler sonrası çöpleri görülmeyen yerlere bırakıp gidiyorlar. Eğlence sonrasında bu çöpleri almalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇÖPLER ALINMAYA GELECEK Mİ?”

Necdet Bulut ise yaylaya konteyneri koyulsa hem gelen misafirlerin hem de yayla sakinlerinin rahatlayacağını ifade etti. Bulut, “At yaylasında hiçbir yerde çöp konteyneri yok. Olsa en azından çöpler oraya atılır ama almaya gelecek adam gelecek mi” dedi.

2019 verilerine göre 2 milyon 620 bin üzerinde turist ağırlayan Bolu’nun At Yaylası kamp turizminde de kendinden söz ettiriyor.

Editör: TE Bilisim