AK Parti, Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay Cumhuriyet Halk Partili Bülent Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak söylediği ‘diktatör’ açıklamasını sert bir dille eleştirdi. Doğanay; “Cumhuriyet Halk Partisinden grup sözcüsü müdür yoksa grup silahşoru müdür?  Böyle siyasi ahlaka sığmayacak sözleri dinledikçe, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak utanıyorum” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Cumhuriyet Halk Partili Bülent Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak söylediği ‘diktatör’ açıklaması hakkında sert sözler söyledi.

Doğanay, “Türkiye’nin kaderi AK Partinin kaderi birlikte birleşmiş durumda. Çünkü tüm dünyada şu an itibariyle baktığımız zaman Türkiye’nin üzerinde çok ciddi anlamda oyunlar oynanıyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye düşünüyor, Avrupa düşünüyor, Amerika düşünüyor bunun için bütün şer odaklarının hepsi ama hepsi çalışıyor. Bunların içerideki işbirlikçileri ve aynı zamanda dışardaki işbirlikçileri ile birlikte bir çalışma temposunun içerisinde Türkiye’de en son günlerde şahit oldunuz sizlerin de bildiği bir diktatör yaftası üzerinden çok ciddi anlamda özellikle Cumhuriyet Halk Partisinden grup sözcüsü müdür yoksa grup silahşoru müdür dünde söylenmişti bu deyim kullanılmıştı. Böyle siyasi ahlaka sığmayacak ve eminim ki önümüzdeki dönemler içerisinde de insanlar Türkiye’deki gençler, çocuklarımız bunları gördükçe, bunları dinledikçe yani ben öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ta utanıyorum yani dürüst davranayım. Çünkü FETÖ’nün ağzıyla konuşuluyor şu anda. Şu anki kullanılan dil bu. Avrupa zaten bu yaftayla beraber Türkiye’yi dünya arenasında yalnızlaştırmak adına çok ciddi anlamda çaba sarf ederken ama Türkiye’de de birileri birilerinin silahşorunun yapıp siyaseten hiçbir şey üretemeyenler, siyaseten hiçbir şeye üretemediğini 16 yıldır gördüğümüz siyasi partili hiçbir toplumun önüne hiçbir şey koymayan, Türkiye’nin geleceğine, gençlerine, vizyonuna dâhil hiçbir siyasi anlamda çalışma yapamayan kişiler artık bugün itibariyle dışarıdan aldıkları emirleri uygulama noktasında Türkiye’de çaba sarf ediyorlar. Bu üzücü. Bunun adı ana muhalefet partisi, bunun adı ana muhalefet partisinin lideri, grup sözcüsü inanın ben öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni adına da üzülüyorum. Bunu samimiyetimle söylüyorum, bunu siyaset yapmak adına asla ve zinhar söylemiyorum. Çünkü onların da bu dilden rahatsız olduklarına eminim yani bunu görüyorum. Çünkü en son dün ve önceki gün PYD’ ye yepyeni bir parti olarak, YPG’ye bir parti olarak, bir siyasi parti olarak bunu ortaya atan kişiler Cumhuriyet Halk Partisi lideri, onun dışında milletvekilleri ve ya genel başkan yardımcıları. Arkadaşlar nereye gidiyoruz? Ne yapıyorlar? Ne yapmak istiyorlar? Yani bunu Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni de görüyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu bir partiden bahsediyoruz. Kökleri geçmişe dayanan ve köklü bir partiden bahsediyoruz ama bugün ben Atatürk’ün kurmuş olduğu bir Cumhuriyet Halk Partisini bugün bu üslupla Türkiye’de ortaya koymalarını da çok ciddi anlamda yadırgıyorum ve buna üzülüyorum. AK Parti İl Başkanı olarak da buna üzüldüğümü belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim