Eğitim-iş Bolu İl Başkanı Erkan Korkmaz, promosyon anlaşmalarının yeniden düzenlenmesini istedi. Kormaz, yaşanan yüksek oranlı enflasyon nedeniyle güncelliğini yitiren banka promosyonlarının güncellenmesi için bolu valiliğine yazılı müracaatta bulunduğunu açıkladı.

Haber: Aslı Akış

Eğitim emekçilerinin maaşlarını bankalardan almaları sonucunda bankaların eğitimcilere ödediği maaş promosyonlarıyla ilgili haksızlık yaşanıyor. Maaş promosyonlarının düşük olmasıyla ilgili Eğitim İş Bolu İl Başkanı Erkan Korkmaz açıklama yaparak sözleşmelerin güncellenmesini istedi.

Eğitim-iş Bolu İl Başkanı Erkan Korkmaz, şeffaf bir şekilde ihale ve sözleşme yapılması gerektiğine işaret ederek; “Eğitim iş olarak İl genelinde MEB’e bağlı tüm eğitim kurumlarının geçmişte yapılan banka protokollerinin (promosyon anlaşmaları) iptal edilmesini istiyoruz. Şeffaf bir şekilde tek bir ihale ve sözleşme yapılmalı. Bu ihale İl genelindeki tüm eğitim kurumlarını ve personelini kapsamalıdır” diye konuştu.

“PROMOSYON BEDELİ ÇOK DÜŞÜK DÜZEYDE KALDI”

Enflasyon ve döviz kurlarındaki artışa göre promosyon bedelinin çok düşük düzeyde kaldığının da altını çizen Korkmaz; “Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkili sendika, büyük bir gizlilik ile banka promosyon anlaşması sürecini yönetti ve Kasım 2021’ de Merkez ilçeyi kapsayan herkesi rahatsız eden bir  “banka maaş protokolü” imzaladı. Düzce ilinde ve İlimiz Gerede-Mudurnu ilçelerinde süreç tüm sendikaların katılımıyla şeffaflık içinde yönetildi. Günümüz koşullarında ilimiz genelinde tüm ilçe milli müdürlüklerinin yaptığı protokollerin güncellenmesi bir ihtiyaç ve zorunluluk haline gelmiştir. İmza altına alınan sözleşmelerin imzalandığı tarihe göre günümüz ekonomik koşulları çok değişmiştir. Enflasyon ve döviz kurlarındaki artışa göre promosyon bedeli çok düşük düzeyde kalmış olup eğitim emekçilerinin ekonomik haklarını karşılamaktan uzaktır. Memur aylık maaş katsayısı o döneme göre yaklaşık olarak 0,18 değerlerinden 0,34 değerlerine yükselmiştir” ifadelerini kullandı.

“MAAŞ PROTOKOLLERİ İPTAL EDİLİP YENİDEN DÜZENLENMELİ”

Erkan Korkmaz, merkez ve ilçede çalışan eğitim emekçilerinin aynı tutarda banka promosyonu alması için bolu valiliğinden yazılı talepte bulunduklarına da dikkat çekerek; “Bolu Merkez İlçe başta olmak üzere tüm ilçelerin banka maaş protokollerinin (promosyon anlaşmaları) iptal edilmesini, il geneli MEB’e bağlı tüm eğitim kurumlarını ve personelini kapsayacak tek bir ihale ve sözleşme yapılmasını, ihale sürecinin eğitim iş kolundaki tüm sendikalarla birlikte şeffaf bir şekilde yönetilmesini, eğitim emekçilerinin ekonomik taleplerinin karşılanmasını, enflasyona ezdirilmemesini; Kıbrıscık, Seben ilçemizde çalışan eğitim emekçileri ile Merkez ilçede çalışan eğitim emekçilerinin aynı tutarda banka promosyonu almasının sağlanmasını Bolu Valiliğinden yazılı olarak talep ettik.” şeklinde konuştu.

​​​​​​​​​​​

Editör: TE Bilisim