Eğitim Sen Bolu Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongreye, Eğitim Sen Bolu Şubesi üyeleri katıldı.

Kongrede ilk olarak, Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici konuşma yaptı. Gezici, “3 yıldır Bolu Eğitim Sen Şube başkanlığı görevini bir arada yürüttüğüm arkadaşlarımla birlikte zor, darbelerin olduğu, faşizmin, İslamcı tek adam diktatörlük rejiminin inşa sürecinde vites yükseltildiği bir süreçte sendikal mücadelemizi sürdürmeye çalıştık. Bunlar içinde KHK ile ihraç edilen binlerce kamu emekçisi vardı. Ama sendikamız Eğitim Sen ve KESK bir arada dayanışmayla, atlatmanın daha doğrusu baş etmenin yollarını da aradık. Mücadeleyi yükseltmek zor olandı.

Ülkemizde ve bütün dünyada kapitalizmin krizinin yaşandığı, işsizliğin, yoksulluğun, gelir adaletsizliğinin makasının açıldığı, ekolojik dengenin bozulduğu, kamusallığın yok olduğu ve bütün bunları yaparken, bunlar yaşanırken, eğitim yolu ile yeni bir Türkiye, yeni bir rejim inşası ile eğitim emekçileri ve okullarımız eğitim sistemimiz, ciddi bir tarikatçı, cemaatçi bir kuşatma altındayız.

Bu topraklardaki demokratik öğretmen mücadelesinin temsilcisi ve çeyrek asrı devirmiş olan Eğitim Sen, tam da, bu yeni rejim inşasının karşısında, eğitim sisteminin hem ticarileşmesine, hem dinselleştirilmesine, hem de işçileştirilmesine karşı ciddi bir mücadele yürütmeye çalıştık. Baskı çok ama biz bu gücü yılların mirası geçmişimizden ve bu ülkedeki devrimci öğretmenlerimizden biriktirmiş bir sendikayız.” dedi.

Kongrenin devamında gündem maddeleri oylandı. Yeni yönetim oluşturulmasının ardından önümüzdeki günlerde Eğitim Sen Bolu Şubesi için görev dağılımı yapılacak.

Editör: TE Bilisim