Bolu Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından kavşaklarda geçiş üstünlüğünün kimlere ait olduğunu bildirmek ve araç sürücülerini bilgilendirme amaçlı uygulama yapıldı.

Bolu Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü kentte özellikle iş saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğunda Atatürk Bulvarı Kavşağında sürücülerin “ilk geçiş hakkı kuralına” uyulup uyulmadığını denetledi. Denetlemede bir araca 95 TL cezai işlem uygulandı.

Bolu Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Trafik ekipler Amiri Mehmet Aslı konuyla ilgili açıklamada bulunarak; “Yapmış olduğumuz uygulamamanın amacı 2918 sayılı Trafik kanununun 57/1-a maddesine göre kavşaklarda geçiş üstünlüğüne sahip araçların, diğer araçlar tarafından yol verilip verilmediği, akabinde 2918 saylı trafik kanununun 74. maddesine göre gelen araçların yayalara yaya geçidinde yol verip vermediği hakkında bir uygulama yapacağız” dedi.

Trafik ekipler amirliği ekiplerince kavşağa yaklaşan sürücüler, kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamak, dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkân vermek zorunda olmaları, Geçiş üstünlüğüne sahip bir aracın duyulur veya görülür işaretini alan araç sürücüleri, bu araçların kolayca ilerlemelerini sağlamak için taşıt yolu üzerinde yer açmak, gerekiyorsa durmak ve bu araçlar tarafından tamamen geçilinceye kadar beklemek zorunda olmaları, bir kavşakta iken böyle bir işaret alan araç sürücüleri, derhal kavşağı boşaltmak ve gerekiyorsa emniyetli bir mesafe uzaklaştıktan sonra geçişi engellemeyecek şekilde durmak ve bu araçlar tamamen geçinceye kadar beklemeleri yönünde uyarıldı.

Gerçekleştirilen uygulama esnasında Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Trafik ekipler Amiri Mehmet Aslı, yayalara öncelik gösteren sürücülere duyarlı olmalarından ötürü İl Emniyet Müdürü adına teşekkür edilerek iyi yolculuklar diledi.

Editör: TE Bilisim