İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağını açıkladı.

Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı için ismi sıkça telaffuz edilen ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ‘Genel başkan olmalı’ dediği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tartışmalara son noktayı koydu. Basın açıklaması yapan İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday olacağını açıkladı. Adaylığının sebeplerini şu şekilde sıraladı:

“Siyasi hayatımın en önemli amacı vatandaşlarımızı bu çaresizlikten kurtarmaktır, onlara yeni bir ufuk sunmaktır. Bu mücadeleyi son dört buçuk yılda İstanbul Büyük Şehir Belediye başkanı olarak verdim. Bu aynı zamanda bir demokrasi mücadelesiydi. Geçen dört yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iktidarın baskılarına karşı direncin simgesi oldu. Cumhuriyet Halk Partisi önderliğindeki toplumsal ve siyasal muhalefetin yerel seçimleri kazanması bir zorunluluktur.  Şehrimizin yağmalanmasına, adaletsizlik ve çevre katliamına karşı İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum. Dört sene boyunca olduğu gibi, 16 milyona eşit hizmet götürmek için yola çıkıyorum. Yoksulluğu söküp atan refah içinde bir şehir oluşturmak için yola çıkıyorum; Katılımı ve ortaklaşan aklı merkeze almak için, dünyanın tüm teknolojik yeniliklerine ve gelişimine ev sahibi olmak için yola çıkıyorum. Bu anlayışla 2019’da olduğu gibi CHP’li yol arkadaşlarımla, farklı partilere gönül veren İstanbullularla, kentine ve oyuna sahip çıkan İstanbul gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını kurmaya geliyorum.  İstanbulluları ve tüm yurttaşlarımı da bu yürüyüşe davet ediyorum.”

ÖZGÜR ÖZEL’İ İŞARET ETTİ

İmamoğlu, CHP’deki değişim çağrılarına ilişkin de konuştu. Özgür Özel’i işaret eden İmamoğlu, “Ben hala sayın genel başkanın değişim ve dönüşüm sürecinin liderliğini yaparak partimizin tüm kadrolarıyla yenilenmesiyle süreci hazırlaması gerektiğini düşünüyorum. CHP’nin tarihi bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlar göreve hazırdır. Bunlardan birisi, ismi geçtiği için söylüyorum Özgür Özel’dir” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE