Bolu Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Mehmet Aslı, sürücülere ve yolculara emniyet kemerinin önemini anlattı. Aslı; “Emniyet kemeri denetimimizi artırdık. Tek tek yolcuların emniyet kemerini kontrol ettik ve emniyet kemerinin önemini anlattık” dedi.

 Haber: Ömer Çetinaslan

Kurban Bayramı nedeniyle bayram öncesinde başlayan trafik yoğunluğuyla beraber Bolu Trafik Tescil ve Denetleme ekipleri D100 karayolu ve Otogar’da denetimler gerçekleştirdi.

Bayram süresince yapılan denetimler, bayram sonuna kadar devam etti. Öte yandan günde 80 yolcu otobüsünde emniyet kemeri kontrolü yapan ekipler, uyarılarda bulundu.

Denetimler hakkında bilgi veren Bolu Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Mehmet Aslı; “Bu bayram denetimlerimizi daha da artırdık, 12 saat esasına dayalı 4 ekip, ikişer saat arayla denetim yapıyoruz” dedi. Aslı; “Öncelikli hedefimiz; bayramın 1. Günü dâhil olmak üzere bayram öncesi tedbirlerimizle ilgili olarak, trafik kazalarını en aza indirmek ve vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak. O yüzden bayram öncesi olduğu gibi bayramın ilk gününden itibaren de özellikle yolcu otobüslerinde emniyet kemeri denetimimizi artırdık. Tek tek yolcuların emniyet kemerini kontrol ettik ve emniyet kemerinin önemini anlattık.

 “KAZA ORANLARI AZALDI”

Geçmiş bayramlara nazaran bu bayram uygulamalarımızı daha da artırdık. Terminalde, 12 saat esasına dayalı, 4 ekiple ikişer saat arayla emniyet kemeri denetimimizi sıklıkla yürütüyoruz. Geçmiş bayramlara kıyasla, kaza oranlarında önemli derecede azalma olduğunu gördük” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIMIZ UYGULAMADAN MEMNUN”

Bayram öncesinde başlatılan ‘hatalı sürücüye kırmızı düdük’ uygulaması ile ilgili konuşan Bolu Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Mehmet Aslı, vatandaşın bu uygulamadan çok memnun olduğunu söyledi. Aslı; “Kırmızı düdük uygulaması başlattık. Araçtaki çocuklara kırmızı düdüklerden hediye ettik. Sürücünün hata yaptığını gördüklerinde, kırmızı düdükleri hemen çalmalarını, sürücüyü uyarmalarını bizzat tembihledik. Vatandaşımız da bu uygulamadan çok memnun kaldı. Amacımız öncelikle vatandaşın can güvenliğini sağlamak. Daha mutlu, daha huzurlu ve sevdiklerinin yanında olabilmeleri için özellikle emniyet kemeri kullanımı, yorgun ve uykusuz halde araç kullanmamaları, trafikte daha duyarlı ve daha saygılı olmaları konusunda vatandaşlarımızdan ricada bulunduk, onlar da memnuniyetle karşıladılar. Herkese iyi bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim