Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, Türk Eğitim-Sen’in  "1. yıl dönümünde 2023 eğitim vizyon belgesi" değerlendirme toplantısına davette bulundu. Bayram; “Üyemiz olsun olmasın, derdi eğitim, bilim, vatan ve kardeşlik olan herkesi etkinliğime bekliyoruz” dedi.

Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, ilimizdeki eğitimcileri ve akademisyenleri bir araya getiriyor. 23 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da şube binasında oluşturulan Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Toplantı Salonu’nda 2023 Eğitim Vizyon Belgesi tartışılacak.

Çalışmalar ile ilgili olarak açıklamada bulunan Erhan Bayram; “2023 Eğitim Vizyonu Belgesi, 23 Ekim 2018 tarihinde kamuoyu ile paylaşılmıştır. Vizyon belgesi, veri temelli yönetim anlayışından ölçme değerlendirmeye, okul finansmanından teftiş ve kurumsal rehberlik hizmetlerine, özel eğitimden yabancı dil eğitimine, öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşümden hayat boyu öğrenmeye kadar 20 faaliyet alanında toplam 44 hedefle büyük bir reform hareketidir. Bu reformun yapılandırılmasına 2018-2019 eğitim öğretim yılında başlanmış ve 2021-2022 eğitim öğretim yılında tam olarak hayata geçirilmesi öngörülmüştür” şeklinde konuştu.

“HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE BEKLİYORUZ”

2023 eğitim Vizyonu toplantısına Türk Eğitim Sen üyesi dışında da herkesi davet eden Bayram; “İçinde bulunulan takvim itibariyle, 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nin kamuoyu ile paylaşılmasının üzerinden tam bir yıl geçmiştir. Bu zaman zarfında Milli Eğitim Bakanlığının bir yıl içerisinde gerçekleştirmeyi arzuladığı hedeflerin hangi düzeyde gerçekleştiği ya da sürecin inşasında yaşanan sıkıntıların neler olduğu hakkında ortaya konulacak görüşlerin süreci daha sağlıklı yürütmek adına önemli olduğu düşünülmektedir. Bu bağlamda bir sivil toplum kuruluşu olarak Türk Eğitim Sen Bolu Şubesi, 2023 Eğitim Vizyonu’nun eğitim sistemine yansımalarını, araştırmayı amaç edinmiştir. Gerek ulusal gerekse yerel bazda yaşanan sıkıntılara ilişkin bir dizi tespitler ve bunların giderilmesine ilişkin çözüm önerileri sunmayı amaç edindiğimiz bir beyin fırtınasını hep beraber gerçekleştireceğiz. Üyemiz olsun olmasın, derdi eğitim, bilim, vatan ve kardeşlik olan (öğretmen, idareci, akademisyen, işveren, medya, STK v.s.) herkesi etkinliğimize bekliyoruz. Bu arada sohbet, çaysız ve gönülsüz olmaz. Sıcak çay ve gönlümüz var, arzu eden herkese ikramımız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim