(HABER: ASLI AKIŞ)- Milliyetçi Hareket Partisi Yeniçağa Belediye Başkan Adayı Ersin Baş,  mevcut belediye başkanı Recai Çağlar'a ile Saadet Partisi adayı Muharrem Narin’in sürekli polemikler içinde olduğuna işaret ederek, kendisinin seçimlere odaklanarak çalıştığını söyledi.

Yeniçağa’da mahalli idareler seçimleri yaklaşırken adaylar arasında sosyal medya hesapları üzerinden karşılıklı iddialar, sataşmalar devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi Yeniçağa Belediye Başkan Adayı Ersin Baş’da yaşanan bu durum karşısında polemiklerden uzak durarak kendisine yönelik eleştirilere cevap vermekten imtina ettiğini dile getiriyor. 

“RECAYİ BAŞKANI BAŞARISIZ BULUYORUM”    

Baş, mevcut Yeniçağa belediye başkanı ve AK Parti Yeniçağa Belediye Başkan Adayı Recai Çağlar'ın ilk dönemini başarılı bulduğunu ancak ikinci dönemimde sağlık sorunları nedeniyle ikinci dönemin başarısız geçtiğine dikkat çekerek; “30 senelik siyasi hayatında 10 senelik belediye başkanlığı yapan Recai Çağlar’ın karşısına aday olarak çıktım. Biz Recayi başkanın ilk dönemini başarılı bulduk. İkinci döneminde sağlık sorunları nedeniyle başarısız gördüğümüz için kendimi adaylığa hazırladım. Şu anda diğer siyasi partiler göstermiş oldukları polemiklere istinaden açıklama yapma gereği duydum. Saadet Partisi Adayı Muharrem Narin ile Recayi Çağlar sürekli polemikler içindeler. Devamlı kışkırtma hareketleri ile “siz neden polemiğe girmiyorsunuz? Siz neden bu konuyu vatandaşlarla paylaşmıyorsunuz?” diye bize tepki gösteriyorlar.” şeklinde konuştu.

“SİYASİ HAYATIMI BİTİRMEDİM”

Saadet Partisi Yeniçağa Belediye Başkan Adayı Muharrem Narin’in ucuz siyasetten bahsettiğini söyleyerek, kendi siyasi geçmişini ve Kovid-19 döneminde yaptıklarını vurgulayan Ersin Baş; “Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Adayı Muharrem Narin çekmiş olduğu videosunda ucuz, basit siyasetten bahsetti. Sayın Narin’e söylemek istediklerim var. Kendisi yılların siyasetçisi. Benim 10 yıllık siyasi hayatımda Milliyetçi Hareket Partisinde, il genel meclis üyesi adaylığımda 1300 oy aldım. 14 oyla il genel meclis üyeliğini kaybettim fakat siyasi hayatımı bitirmedim. İlçe başkanlığı görevini alarak Yeniçağa’mıza hizmet ettim.

“SİYASİ BİR BEKLENTİ İÇİNDE OLMADIM”

Sayın Muharrem Narin Kovid zamanı hangi bir kapıya gidip bir yaşlımıza bir şeye ihtiyacın var mı? Diye sormuş mu? Biz kendi can güvenliğimizi tehlikeye atarak herkesin kapısını çaldık. Bu benim insanlık görevimdi. Ayrıca siyasi bir beklenti içinde olmadım. Kovid zamanı Yeniçağa’mızın menfaatleri için belediye ile iki kez mahkemelik olduk. Kendi menfaatlerim uğruna ters düşme durumum olmamıştır. Bunu da siyasetçi Muharrem Narin’in bilmesini isterim. Sokakta kafasının kaldırıp birine selam vermeye üşenen insanlar bakıyoruz siyasetçi oluyorlar” ifadelerine yer verdi.

Editör: Oğuzhan EKE