Bolu’da, gençlere sosyal aktivite ve eğitim alanında 7/24 hizmet sunan Bolu Gençlik Merkezi, bahçesine yapılması planlanan peyzaj çalışmaları ile gençlerin ilgi odağı olacak. Konuyla ilgili bilgi veren Bolu Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek, “10’a 10 çapında bir büyük Türk çadırında sohbetlerin yapılacağı “Has Oda” oluşturarak, gençlerimizin gelenekten geleceğe bağını da konseptlemiş olacağız. Gençlerin toprağa dokunuşunun ve üretime aktif katılımının sağlandığı bir hobi bahçesi projemiz var. Köpek, koyun, keçi, tavuk gibi çeşitli hayvanlar bulunan bir alan oluşturuyoruz. Küçük bir ferahlık olsun diye bir gölet oluşturacağız” dedi.

 Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu’da, 7-29 yaş arası gençlere spor, bilim, teknoloji ve sanatsal faaliyetler imkânı sunan Bolu Gençlik Merkezi’nin, Karaçayır’da yer alan binanın bahçesine yapılması planlanan dış mekân projeleri ile gençler için cazibe merkezine dönüştürülmesi hedefleniyor.

“PEYZAJLAMAYA MÜSAİT GENİŞ BİR ALANA SAHİBİZ”

Bolu Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek, Gençlik Merkezi bahçesinde yapılması planlanan projelere ilişkin bilgiler vererek, “Bolu Gençlik merkezi olarak çok güzel bir alana binamız yapılmış ve etrafı da peyzajlamaya müsait bir şekilde geniş bir alana sahibiz. Tabii ki şu anda yeşillik bir alan olarak tek parça kullanılan bu alanımızı, biz birtakım bölümlemelerle çeşitli kullanım şekillerine büründürmeye çalışacağız” dedi.

GENÇLİK MERKEZİ BAHÇESİNE TÜRK ÇADIRI

Şimşek, Gençlik Merkezi bahçesinde bir alana Yörük çadırı konseptiyle sohbetlerin yapıldığı “Has Oda” yapılacağını belirterek, “Bu şu alanda gördüğümüz bu ön alandakileri yeşillik ve büyük ağaçlandırmalarla gölgelikli bir yeşil alana toprağa oturabilir bir hale gelmesi sağlanacak ve hemen önümüzde gördüğümüz altı su deposu olan yerin üstü de çardak şeklinde büründürülerek bütün şekilde bir gölgelik oluşturulacak. Gençlerin hatta program yapabileceği büyüklükte bir alan. Orayı da kamelya tarzında bir alana büründürmeye çalışacağız. Yan tarafta gördüğümüz bir bölmeyi ise 10’a 10 çapında bir büyük Türk çadırıyla konseptleyip, önünü de eski açık hava müzesi gibi eski araçlardan; düvenden at arabasına kadar yabadan harmanına kadar konseptleyerek yer oturmasıyla eskiden olduğu gibi Yörük Çadırı diye tabir ettiğimiz bir alanda Has Oda şeklinde bir etkinlik çadırı oluşturmaya çalışacağız. Burada gençlerimizin gelenekten geleceğe bağını da konseptlemiş olacağız. Önünde de işte gençlere zaman zaman küçük ikramların oluşturulabileceği bir ocak tarzı bir şey ve gözleme gibi bazlama gibi ikramları oluşturacağız” diye konuştu.

“HOBİ BAHÇESİ OLUŞTURACAĞIZ”

İlhan Şimşek, meyve ağaçlarının ekilmesinden hasadına kadar gençlerin toprakla iç içe olmasını amaçladıkları hobi bahçesi projesine ilişkin şöyle konuştu; “Binamızın arka tarafında ise meyve ağaçlarından oluşan bir konsept düzenlemesi yaptık. Şu anda çalışmalarımız başladı ama oraya da yavaş yavaş sıra gelecek. Orada da burada Bolu'da Ziraat fakültemiz ve İl Tarım Müdürlüğümüzle koordineli şekilde Bolu’da yetişebilecek tarzda meyvelerin oluştuğu bir alan yapacağız. Binamızın diğer yan tarafında, atletizm pisti tarafındaki bölümünde ise bakanlığımızın da önemsediği; gençlerin toprağa dokunuşunun ve üretime aktif katılımının sağlandığı bir hobi bahçesi projemiz var. Orada küçük adacıklar oluşarak üyelerimize isimlerini de kondurabilecekleri büyükçe bir alanı bahçe yapımında ekme biçme anlamında aktif olarak tohumu dikip sulama büyütme ve hasadını yapma şeklinde tasarlayacağız.”

ÇİFTLİK HAYVANLARI YER ALACAK

Şimşek, Gençlik Merkezi bahçesine küçük bir gölet yapılacağını ve çevresinde çiftlik hayvanlarının yer alacağını ifade ederek, “Yine bakanlığımızın da önemsediği ve gençlerimizde hayvan sevgisini oluşturmak açısından, belki belediyemiz ile görüşerek barınaktaki bir hayvan türlerinden buraya alarak, küçük birkaç kulübede de yine hayvan bakımı gibi; köpek, koyun, keçi, tavuk gibi çeşitli hayvanlar bulunan bir alan oluşturuyoruz. Orada da hayvan sevgisinin geliştirilmesini sağlamış olacağız. Gençler, bu konularda duyarlılık kazansın istiyoruz. Şu anda arkadaşlarımızın çalıştığı alanda küçük bir ferahlık olsun diye bir gölet de oluşturacağız. Göletin özellikle bu mevsimlerde akşam ve akşam sonrasındaki gibi ışıklandırmasını da yaparak orada bir ferahlık oluşsun, gençler suyun başında bir sohbet etsin diye bir alan da oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

“ALANI ARAÇ PARKINA KAPATACAĞIZ”

Gençlik Merkezi’nin bahçesini araç parkına kapatacaklarını söyleyen İlhan Şimşek, “Tabii bahçemizin giriş konseptinde biraz değişiklik yapacağız. Belediyemiz şuradaki göbek çalışmasında bize destek olacak sağ olsunlar. Şu girişi değiştirerek, alanı araç trafiğine kapatıp, yandaki alanda bizim alanımız, oraya araçların parkını sağlayarak burada yine geleneksel çocuk oyunlarının oluşturduğu bir pist çizim alanı oluşturacağız. Burada da bina dışındaki etkinliklerimizi yapma şansına sahip olacağız” sözlerine yer verdi.

“CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK BİR DEVLET KURUMU OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bolu Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek, son olarak Gençlik Merkezi faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Şimşek, “Belki daha sonraki uzun bir zamanda da kültür, sanat ve sportif, eğitimsel alanlardan ve projelerden benim şu fikrim var, dediği anda bir genç, ona lojistik destek olmak üzere imkan yaratmak yine gençlik merkezlerimizin işi. Gençlik Merkezlerimiz 7-29 yaş ama sen 30 yaşına geldin diye tabii ki onu biz dışarı atmıyoruz. İnsanımızın ilgisine, alakasına açmış durumdayız. Şu anda pandemi süresi içerisinde sabah sekiz buçuktan gece 24'e kadar açık, ama ondan önce gençlik merkezimiz 7/24 açıktı. Pandemiden dolayı gece kapatmak durumundayız. Sürekli, hiç anahtar vurmadan gençlerimizin bütün etkinliklerini yaptıkları bir alan. İçeride bizim sıcak içeceğimiz sürekli kaynamakta, gençlerimize ücretsiz olarak ikram etmekteyiz. Kafemiz var, dışarıda ücretle yapacakları bir sohbeti gelip burada hem çaylarını kahvelerini alıp, içip, sohbetlerini yapabilecekleri alan. Bu dış alanı da içeriye konseptleyebilirsek çok daha cazibe merkezi haline gelecek bir devlet kurumu oluşturmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim