Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, MEB’in, özel okullarda 8 ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitimin 22 Ocak'ta başlatılması kararına tepki gösterdi. Kararın, özel okul sahiplerinin baskısıyla alındığına işaret etti.

Özel Haber: Aslı Akış

Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, destekleme ve yetiştirme kursları kararını endişe ile karşıladıklarını dile getirerek; “Salgının geldiği noktaya baktığımızda aslında normalleşmeye pek imkan vermeyen rakamlarla karşı karşıyayız.  Aşılamanın da henüz yayın bir şekilde yapılamadığı ve tüm toplumu koruma noktasında bir yaygınlıktan yapıldığından söz edemeyiz. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığının 8. ve 12. sınıflar için destekleme ve yetiştirme kursları kararı biz endişe ile karşılıyoruz. Bunun özel okul sahiplerinin ya da derneğinin baskısı üzerinden alınmış bir karar olduğunu biliyoruz. 

Salgının başından beri Milli Eğitim Bakanlığının özel okulları ya da sermayeyi koruyan bir yerden tavır aldığını ve 22 Ocak sonrasının özel okulların kayıt dönemine gelen bir zaman dilimi olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“VELİLERİN ÇEKİNCESİ VAR”           

Gezici, tatil döneminde çocukların nefes almak istediklerini destekleme ve yetiştirme kursları kararını yanlış bulduklarını ifade ederek; “Tatil döneminde çocukların çok yorgun olduğu ve nefes almak istedikleri bir dönemde hem eğitim emekçileri hem öğrenciler açısından salgın ile birlikte değerlendirildiğinde doğru bir karar olmadığını düşünüyoruz. Destekleme ve yetiştirme kurslarına zaten bu dönemde çok fazla kişi başvuru yapmıyor. bu dönemde velilerin çok çekincesi var. Okul yöneticilerimiz gerekli tedbirleri alıyorlar bunu biliyoruz ama salgın bu talebi azalttı” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim