Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay 12 Kasım 199 Depremi yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Doğanay yayınladığı mesajında; "Deprem; ülkemizin kaçamayacağı bir gerçeğidir. Türkiye, topraklarının yüzde 98’i aktif ve farklı deprem kuşakları üzerinde yer alan bir deprem ülkesidir. Deprem de tıpkı diğer doğal afetler gibi hayatımızın değişmez bir gerçeğidir. Depreme karşı gereken önlemleri alırsak, can ve mal kayıplarını azaltabilir, hatta engelleyebiliriz.

Büyük can ve mal kaybıyla sonuçlanan 1999 yılındaki 17 Ağustos Marmara ve 12 Kasım Düzce depremleri, bu gerçeğin acı hatıraları olarak hala belleklerimizdedir.

Çok sayıda insanımızı kaybettiğimiz Kısa aralıklarla gerçeklesen bu iki büyük afet, Türkiye’de deprem bilincinin artmasında önemli bir yeri vardır. Ülke ve birey olarak yaşadıklarımıza bakıldığında, deprem öncesinde gerekli önlemleri almış olanların depremden sonra hayatlarına kaldıkları yerden, umutla devam edebildiğini gözlemleyebiliriz. Bolu'da bu illerden birisidir.Unutmayalım ki deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında sergileyeceğimiz doğru davranış biçimleri hem hayat kurtarır hem de maddi kayıpları azaltır. Deprem felaketi nedeniyle yaşadığımız acılarla tekrar karşılaşmamak için mutlaka binalarımızın sağlamlığına ve güvenilirliğine dikkat etmeli, belli dönemlerde denetim yaptırmalı, evde, okulda ve işyerinde deprem planımızı önceden hazırlamalı, yapısal olmayan risklere karşı önlemimizi almalıyız. Güzel İlimizin, bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle 12 Kasım depremi başta olmak üzere tüm doğal afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim