İsrail’in Kudüs’e yönelik saldırıları nedeniyle Bolu’daki Filistinli üniversite öğrencileri, Kadı Camii'de hayatını kaybeden Filistin vatandaşları için gıyabi cenaze namazı kılarak dualar etti. Kılınan namazın ardından öğrenciler basın açıklaması yaptı.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan Kadı Camii’nde, Cuma namazının ardından Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Aralarında İHH İnsani Yardım Vakfı üyelerinin de bulunduğu cenaze namazı sonrasında toplu şekilde dualar edildi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekiplerince de geniş güvenlik önemleri alınan alanda, sık sık sosyal mesafe ve maske kuralları hatırlatılarak uyarılarda bulunuldu.

Edilen duaların ardından üzerinde “Kudüs Özgür Olana Dek” yazılı pankart açılarak, Filistinli öğrenciler tarafından önce Türkçe, akabinde Arapça olmak üzere konuşmalar yapıldı.

“Sonunda Kudüs Filistin’in ebedi başkentidir”

Filistinli üniversite öğrencisi Abdullah Bakır yaptığı açıklamada, Filistinliler için toplandıklarını söyleyerek, “Bugün Filistin’deki kardeşlerimizi desteklemek için toplandık. İsrail, geçmişten şuana kadar bizim topraklarımız üzerinde bize şiddet ve baskı uyguluyor. Biz Arap olmadan önce Müslümanız. Dünya ve bütün batılı toplumlar acılarımızı göz ardı ediyor. Ama yeter ki biz Müslüman olarak hakkımızı almaya ısrar ediyoruz ve kanımızın son damlasına kadar bütün zalimlerin oyununu ortaya çıkaracağız. Aziz kardeşlerimiz, Filistin hepimizin ve sonsuza kadar bizim kalacaktır. Sonunda Kudüs Filistin’in ebedi başkentidir. Size teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından toplanan kalabalık tekbir getirip sloganlar atarak alandan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim