Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Bolu İl Başkanı Harun Ceylan, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasının her zaman işçilerin yanında olduğunun altını çizerek, bakım işçisi olarak çalışan arkadaşlarının görevleri dışında işler yapmalarından dolayı mağduriyetlerini bildiklerini söyledi.  Ceylan; “ Bu konu ile ilgili girişimde bulunarak sürecin takipçisi olduk. Kısa bir zaman sonra il müdürlerine yazılacak talimatla bu sorun çözülecek” dedi.

Harun Ceylan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında çalışan işçilere, yapmış oldukları fedakârlıkların çok büyük olduğunu söyleyerek teşekkür etti. Çevre anlaşma protokolü hazırlıklarını tamamladıklarını da söyleyen Ceylan, sürecin başladığını duyurdu. Ceylan, “Mücadelemizi büyütmek ve bu haklı mücadelede söz sahibi olmak için hepinizi TÜRKİYE SAĞLIK-İŞ SENDİKASI çatısı altına davet ediyorum” diyerek sendikalarının sesini duyurmaya davet etti.

“TEŞEKKÜRDEN FAZLASINI HAK ETTİĞİNİ BİLİYORUZ”

İl Başkanı Harun Ceylan öncelikle çalışan işçilerin yapmış olduğu fedakârlıkları vurguladı. Ceylan, “Bu ülke sana çok şey borçlu. Sen ülkenin zor zamanlarında canla başla çalıştın. Evini valizine koyup yuvandan ayrıldın. Bebeğini sütten kesitin görevinin başına döndün. Aile hasreti sende hepimizden fazla oldu. Salgın koşullarında sevgini, şefkatini, özverini de yüklenerek; kimsesiz çocuklarımıza anne/baba, bakıma muhtaç yaşlılarımıza torun, evlat, engelli yurttaşlarımızın engelini kaldıran kahraman oldun. Teşekkürden fazlasını hak ettiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“SEN GÖRMESEN DE SENDİKAN HER ZAMAN YANINDAYDI”

Sendika olarak her zaman yanlarında olduklarını dile getiren Harun Ceylan, “Çalışma koşulların seni maddi manevi tüketti biliyoruz. Dertlerini, çözüm bekleyen sorunlarınızı biliyoruz. Türkiye Sağlık-İş Sendikası olarak bu sorunların çözümü için her zaman yanındaydık. Sen görmesen de bilmesen de sendikan her zaman yanındaydı” şeklinde konuştu.

“TÜM İŞÇİ KARDEŞLERİMİZE HAYIRLI OLSUN!”

Bakım işçilerinin görevleri dışında çalışmalarının önüne geçmek için yazacakları talimatla bu sorunun çözüleceğini ifade ederek, “Yolumuz uzun. Yaşanan sorunların çözümü için çözümü için mücadele etmeye devam ediyoruz. Bakım işçisi olarak çalışan arkadaşlarımızın görevleri dışında işler yapmalarından dolayı mağduriyetlerini biliyoruz. Bu konu ile ilgili girişimde bulunarak sürecin takipçisi olduk. Kısa bir zaman sonra il müdürlerine yazılacak talimatla bu sorun çözülecek. Bu zafer hepimizin. Tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun!” dedi.

“İŞÇİLER ADINA EMEK MÜCADELESİ YİNE TEK BAŞINA VERECEKTİR”

Üyelere duyurularda da bulunan Ceylan, 2021-2022 yıllarını kapsayacak olan kamu kesimi çerçeve anlaşma protokolü için hazırlıklarını tamamladıklarını vurgulayarak; “Süreç başlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda kamu çerçeve protokolü için pazarlıklar Türk-iş ile hükümet arasında müzakere edilecekler. Sadece algı ile beslenen malum konfederasyon Kamu Çerçeve protokolü görüşmelerinde Türk-iş ile beraber oturacaklar algısı peşindedir. Türk-iş işçilerin birliği ve tüm taleplerin kamu kesimi çerçeve anlaşma protokolünde yer alması için diğer konfederasyonlardan taleplerini istemiştir. Türk-iş  1 milyon 200 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olarak masada tüm işçiler adına emek mücadelesi yine tek başına verecektir” ifadelerini kullandı.

“HEPİNİZİ TÜRKİYE SAĞLIK-İŞ SENDİKASI ÇATISI ALTINA DAVET EDİYORUM”

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak mücadelemizi üyelerimize rağmen değil, üyelerimizle birlikte yürütüyoruz diyen Ceylan, davette bulunarak, “Mücadelemizi büyütmek ve bu haklı mücadelede söz sahibi olmak için hepinizi TÜRKİYE SAĞLIK-İŞ SENDİKASI çatısı altına davet ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim