Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmaları kapsamında, 18’i yeni olmak üzere toplam 33 parkın çalışmasının tamamlanacağını söyledi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Özcan, koronavirüs salgını etkisinin belediye çalışmalarında bir takım aksamalara sebep olduğunu ifade ederek, 2020 yılında yapılacak olan çalışmaların %90 oranında tamamlanacağını söyledi.

18 YENİ PARK, 15 PARKTA YENİLEME

Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışmaları kapsamında 18 tane yeni park açılacağını söyleyen Başkan Özcan, 15 parkta ise yenileme çalışması yapılacağını kaydetti:

“Şuanda, yapımı devam eden 6 ya da 7 parkımız var. Planlı, programlı bir şekilde yapacağımızı söylemiştik. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, koronavirüs etkisi çok fazla olmazsa, 18’i yeni park, 15’i de çok kötü durumda olan parkların düzenlemesiyle birlikte toplam 33 parkı tamamlamayı taahhüt etti. Fen İşleri Müdürlüğümüz de hangi mahallede, hangi sokakta, ne tür çalışma yapılacağını muhtarlarla istişare ederek bir rapor halinde sundu.”

“4/1 ORANINDA BİR İŞ KAYBIMIZ VAR”

Özcan, koronavirüs salgını nedeniyle, kronik rahatsızlığı bulunan belediye personelinin işe gelmemesiyle birlikte belediye bünyesinde 4/1 oranında iş kaybı olduğunu ifade etti:

“Ancak koronavirüsün şöyle bir etkisi var; tabi, gelirler düşüyor. Bahane olarak söylemiyorum. İşi verdiğini müteahhit, şehirlerarası seyahat engeli sebebiyle dışarıdan getireceği ekipman veya mühendis ile ilgili sıkıntı yaşıyor. Bu süreçte, belediye personelimizin yaklaşık dörtte biri, kronik hastalık ve benzeri sebeplerle işe gelmiyor. 4/1 oranında bir iş kaybımız var. Ancak bunların hepsini tolere edip, mümkün olduğu kadar 2020’de planladığımız hem Fen İşleri, hem Destek Hizmetleri, hem de Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmalarını %90 oranında da olsa yapmak istiyoruz.”

Editör: TE Bilisim