Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 'Üzerimizde metal yorgunluğu var' sözünü değerlendirdi. Yılmaz, metal yorgunluğu olmayan, dinamik, işler üretecek, hedefi olan insanların siyasette görev alması gerektiğini söyledi.

AK Parti’nin yeni il ve ilçe başkanları ile teşkilat yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesinde Özel veya tüzel kişilikler aracılığıyla; kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisinde bulunanların yönetime alınmaması ile ilgili de konuşan Başkan Yılmaz, “Makamını kendine gelir kaynağı olarak kullanacak adamlar tamamını temizlemek durumundayız.” diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; hedefi olan insanların siyasette görev alması gerektiğini vurgulayarak, “Belediye başkanı olmak için belediye başkanı olmak, milletvekili olmak için milletvekili olmak ve bunun için her şeyi mubah görmek döneminin kapatılmasını istemiştim. Dağarcığında bir şey varsa, enerjisi varsa, yapacağı bir şey varsa, o zaman aday olsun demiştim. Yani, metal yorgunluğu olmayan, dinamik, işler üretecek, hedefi olan insanların siyasette görev alması lazım.” dedi.

“KENDİME ZARAR VERİRİM PARTİME ZARAR VERMEM”

Siyasetin temiz, ilkeli ve geleceğe yönelik olarak yeniden yapılanması gerektiğini söyleyen Başkan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini sonuna kadar destekleyip katıldığını ifade etti. Yılmaz “ Bolu için şunu söyleyebilirim, Alaaddin Yılmaz en zor şartlar altında hiç kimsenin partiye sıcak bakmadığı dönemlerde kurabildiği kadronun dışına AK Parti hiç çıkamamıştır. Şu an siyaseten AK Parti’nin içinde kimler varsa, bunların tamamı Alaaddin Yılmaz’ın kadrosuna aldığı isimlerdendir. Yani AK Parti güçlü olduğu dönemlerde şu an herkesin AK Parti’ye hücum ettiği dönemlerde AK Parti bir kişiyi bile gündeme çıkartamamıştır, neden? Hep hesap içinde olanlar AK Parti’yi kucaklamıştır. AK Parti’nin anası benim demiştim, hatırlarsanız. Kendime zarar veririm ama partime zarar vermem demiştim. Dolayısıyla bizden sonra gelen yapılar, hep kendilerine oynadı Bolu’daki siyasetçiler. Bu bütün siyasi partiler için geçerli. Belediye başkanı olmak, milletvekili olmak, il başkanı olmak, çok önemli şeyler değil, bir iz bırakabilmek önemli olan şeydir. Vatandaşla iç içe, kucak kucağa olabilmek önemli bir şeydir. Belediye kapısının herkese açık olduğu, belediye başkanının telefonunu herkesin arayabildiği zaman sen halkla iç içesin. Belediye başkanlığı nasıl olsa bir gün bitecek. Ondan sonra sokakta ben tek başıma dolaşabiliyor muyum şimdi olduğu gibi? İşte Cumhurbaşkanı’nın ifadesi bu. Ben ilk günden beridir Cumhurbaşkanı’nın şu anda ifade ettiği şeyleri hep savunmuşumdur, hep savunagelmişimdir, hep ifade etmişimdir. Şikâyetlerimin tamamı da Cumhurbaşkanının şikâyetleri ile örtüşür durumdadır. Onun için Cumhurbaşkanımızın şu an yeniden yapılanma konusundaki söyledikleri şeylerin sonuna kadar arkasındayım. Alaaddin Yılmaz, eğer o heyecanı yitirmişse, hemen kenarda durması lazım. Eğer o heyecanı var, birikimi var, devam edecekse, partim istiyorsa devam etmek durumundadır. Sırf belediye başkanı olmak için her şeyi mubah sayanlar, il başkanı olmak için her şeyi mubah sayanlar, milletvekilliğinin devamı için her şeyi mubah sayanlardan bütün partilerin kurtulması gerekir diye düşünüyorum. Onun için siyaset temiz, ilkeli ve geleceğe yönelik olarak yeniden yapılanmalı. Onun için Cumhurbaşkanının sözlerini sonuna kadar destekliyorum, katılıyorum.” şeklinde konuştu.

“İKTİDAR PARTİSİNDE GÖREV YAPAN İNSANLAR ŞAİBEDEN UZAK KALMALI”

İktidar partisinde görev yapan insanların şaibeden uzak kalması gerektiğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Bu konuda yaptığı bütün çalışmalar, tek tek hem Ankara’daki bürokratlar tarafından, hem mahkemeler tarafından didik didik incelenen tek adam varsa Türkiye’de benim. En fazla şikâyet edilen, en fazla incelenen rapor tutulan en fazla mahkemeye çıkan benim. Bütün buna rağmen vatandaş ne diyor? Belediye inşaatından altın çıkarttı götürdü diyor mu? Bu konuda en temiz en net olmasına rağmen bu kadar şaibe varmış gibi benim üzerimde raporlar tutuluyor mu? O zaman çok dik düzgün olmana rağmen siyasetle uğraştığın için senin aleyhinde laflar ediliyor, bir de sen kamu ihalelerine girersen, bu ilişkilerini gücünü parasal işler için kullanırsan bunun anlatılır tarafı olmaz.” dedi.

 

“HEYECAN YOKSA YÜK OLURUM”

Başkan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı; “Makamını kendine gelir kaynağı olarak kullanacak adamlar tamamını temizlemek durumundayız. Vicdanen kul hakkına girmeyecek adamların bu görevleri yapması lazım. Benim üçüncü dönem bitti. Ben Belediye Başkanı olarak anamdan babamdan doğmadım. Üç dönem yani 15 yıl belediye başkanlığı yapmak herkese nasip olmuyor. Bana bu kadar nasip olduktan sonra bundan sonra olmasam ne olur olsam ne olur. Ama heyecan yoksa zaten olursam yük olurum buraya. Ben onun için çok defalarda şunu söylemiştim. Belediye başkanı olmak için belediye başkan adayı olmayı aşağılık sayarım demiştim Tayyip Bey benim kadar böyle hattı aşan tarzda değil de çok düzgün şekilde söylüyor bunu. Yani belediye başkanı olmak için her türlü çamur atacaksın her türlü fırıldağı çevireceksin her türlü raporu hazırlayıp bir yere göndereceksin ve ondan sonrada belediye başkanı olacaksın. Sen fırıldakla belediye başkanı olursan fırıldaklıktan başka bir şey yapmazsın burada. Buradaysa fırıldaklık yapmayacak vatandaşına hizmet edecek makamlar olduğunu unutmamak durumundayız. Onun için dilim sivri onun için kimseye minnetim hiç olmamıştır. Onun için Cumhurbaşkanımızın ifadelerinin sonuna kadar arkasındayım.”

Editör: TE Bilisim