İHH Afet Yönetimi’nin çağrısı üzerine hazırlıklarına başlayan Bolu İHH Acil Arama Kurtarma Ekibi’nin 5 kişilik mürettebatı Muğla’ya doğru yola çıktı.

Haber: Oğuzhan Eke

Muğla’da çıkan yangın büyük tahribata neden oldu. Büyük bir alanın yandığı orman yangınında binlerce canlı hayatını kaybetti, birçok vatandaş ise evinden oldu. Yangın bölgesinde ise çalışmalar devam ediyor.

Konuyla ilgili İHH ekipleri de yardım için harekete geçti. Bu kapsamda Bolu İHH Acil Arama Kurtarma Ekibi, çalışmalara destek olmak için hazırlıklara başladı. 5 kişilik ekip 6 Temmuz akşam saat 21.00’da Muğla’ya doğru yola çıktı.

Yola çıkan ekip tarafından yapılan açıklamada, “Özellikle Akdeniz’deki yangınlar devam etmekte. İHH Arama Kurtarma ekibi olarak yola çıkıyoruz. Muğla’daki yangın söndürme çalışmalarına katılacağız. İHH’nın koordine merkezinden gelen haberlerle Türkiye’deki bütün arama kurtarma ekiplerimizi 24 saat çalışıyorlar. Yorulan ekibin yerine başka ekip gidiyor. Sıra bize geldi. Koordine merkezimiz bizleri çağırdılar. Biz de bugün şu an itibariyle, saat akşam 9, inşallah Muğla’daki yangınları söndürme için ya da oradaki çalışmalara destek olabilmek için yola çıkıyoruz. Yardım çalışmasındaki kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştıracağız” ifadeleri kullanıldı.

 

Editör: TE Bilisim