Bolu çiftçisinin gözbebeği adıyla, tadıyla fark yaratan patateste hasat dönemine gelindi. Yazıören köyünde üreticimiz Şükrü Yıldız’a ait 6 dekar alanda gerçekleştirilirken hasattaki ürün kalitesi, yapısı ve verimi ile göz doldurdu.

Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat; "Bolu çiftçisinin olmazsa olmazı patatesimizde hasat dönemine girmiş bulunmaktayız. İçerisinde bulunduğumuz pandemi süreci bütün gıdaları olduğu gibi patatesi de stratejik bir noktaya getirmiştir. Bir tohumla başlayan umut yolculuğunun nihayetinde Bolu için hasat zamanı, verilen emeklerin karşılığını alma zamanı gelmiştir. Tarladan ilk ürünler toplanarak tüketiciye sunulmak üzere hazırlanmaktadır. Üretici ve tüketicimizi memnuniyeti temennimiz olmakla birlikte hasat sezonunun üreticilerimize bereketli ilimize ve ülkemize hayırlı olmasıdır" şeklinde konuştu.

Ekilen cinslere ve ekim zamanına bağlı olarak hasat zamanı değişkenlik göstermekle beraber Bolu patatesinde hasat mevsimi başlamıştır. Ekilen tohumluğun cinsine bağlı yaklaşık 2-4 ton dekardan verim beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim