AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu’ya yapılacak olan TOKİ konutları ile ilgili açıklama yaptı. Doğanay; “Verdiğimiz sözlerin hepsini birebir gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bunun örneklerinden bir tanesi de işte TOKİ’dir. TOKİ içinde başvurular başladı” dedi. 

Haber: Aslı Akış 

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 bin konut müjdesinin ardından Bolu’ya yapılacak konutların rakamlarını paylaştı. Doğanay TOKİ konutlarının yanı sıra başka projelerin yapılacağını duyurdu.

Doğanay, TOKİ’nin , “Her yıl 100 bin yeni sosyal konut” projesi kapsamında yeni yılda yapacağı konutların başvurusunun başladığını vatandaşların Ziraat Bankasına başvuru yapabileceğini söyledi.

AK PARTİ VERDİYSE SÖZÜNÜ YAPAR”

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, 31 MART Yerel Seçimleri öncesinde TOKİ yapılacağının sözünü verdiklerini belirterek; “Bizim yerel seçimler öncesinde de vatandaşlarımıza TOKİ yapılacağını noktasında bir sözümüz vardı. Tabi ki biz verdiğimiz sözleri gerek il başkanları toplantısında gerekse uygun olduğumuz ortamlarda Bakanlıklar düzeyinde ihtiyaçlarımızı söylüyoruz. Bolu’da da bu konuda bir talep olduğunu gerek sayın Cumhurbaşkanımıza gerekse Bakanlığa ilettik. Daha sonrasında bundan iki gün öncesinde açıklanan takvim üzerinden bakıldığı zaman şu an itibariyle Taşkesti beldemizde 3. Etap 100 adet TOKİ bunun 70’i 2+1, 30’u 3+1, Bolu Merkezde 300 konut yapılacak. Merkezde yapılacak 300 konutun 210’u 2+1 geriye kalan 90’ı 3+1 olacak. Tüm ülke genelinde Ziraat Bankasına başvurular başladı. Vatandaşlarımızdan yoğun bir talep var. Bununla birlikte sayın Cumhurbaşkanımızın “AK Parti verdiyse sözünü yapar”  sözü ile vatandaşımızın inancı tam” şeklinde konuştu.

“TEMEL AMAN İHTİYAÇ SAHİPLERİ”

TOKİ konutlarının yapılma amacının ihtiyaç sahipleri olduğu vurgusunu yaparak; “Milletin verdiği tercihe bizim saygımız var. Böyle oldu diye de Bolu’yu ne bırakabiliriz ne de verdiğimiz sözlerden geri dönebiliriz. Verdiğimiz sözlerin hepsini birebir gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bunun örneklerinden bir tanesi de işte TOKİ’dir. TOKİ içinde başvurular başladı. Tabi ki bunun bir kurası olacak çıkanlar sevinecek çıkamayanlar üzülecek. Buradaki temel amaç ihtiyaç sahipleri. Hiç evi olmayan, aylık geliri 5 bin TL’nin üzerinde olmayanlar gibi. Spesifik bir hamle olarak düşünüyoruz bunu çünkü insanlar bugün 600-700 TL ev kirası veriyorsa bununla birlikte ev kirası verir gibi taksitini ödesin aynı zamanda ev sahibi olsun. İnşallah Bolumuza hayırlı olur. Buradan müjdesini vermiş olalım. En yakın sürede de başlanır başladıktan sonra da teslim edilir” ifadelerini kullandı.

“MİLLET BAHÇESİNİ DE YAPACAĞIZ”

Doğanay açıklamasının sonunda Karadere Suları ve Millet Bahçesi il ilgili üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerinin altını çizerek; “Biz laf olsun torba dolsun diye bir siyasi anlayışın içerisinde olmadık, bulunmadık bulunmayacağız da. Söz verdiğimiz zaman söz verdiğimiz işi de yapmamız lazım. Siyasetteki devamlılık ta esastır. Yerel seçimlerde bunun sözünü verdik ama bugün TOKİ’nin noktasında sözümüzü yerine getiriyoruz. Dün Karadere Suları dedik bu konuda bakanlık eliyle üzerimizde düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Bir vesile ile millet bahçesi dedik. Seçimler öncesinde Milli Emlak’a devri oldu. Ama bu böyle oldu diye bu işten çekilmiş değiliz. Millet Bahçesi de Bolulu hemşerilerimize vermiş olduğumuz bir sözdür. O sözü de Allah nasip ederse yerine getireceğiz. Bunu bizzat takip ediyoruz. Sayın bakanımızla bu konunun istişaresini yaptık. Şu an projeler hazırlanıyor. Bolulu hemşerilerimize müjdesini vermiş olayım. İnşallah Millet Bahçesini de yapacağız” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim