Bolu Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Grup başkan vekili Erhan Beykoz, TOKİ tarafından ihaleye çıkacak Yeni Sanayi Sitesi ile ilgili Ak Parti Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’ye çağrıda bulunarak; “En büyük görev Fehmi Küpçü ve Arzu Aydın’a düşmektedir. Eğer Bolu’yu seviyor, Bolu’nun esnafını, halkını, düşünüyorlarsa lütfen ama lütfen bu ihaleyi mutlaka takip edip esnafın lehine sonuçlanacak şekilde bir karara kendileri de imza atsınlar” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Cumhuriyet Halk Partisi il genel meclisi Grup başkan Vekili Erhan Beykoz, Mengen İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli, Kıbrıscık İl Genel Meclisi Üyesi Alaattin Karadoğan ve CHP İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Tombak ile yeni sanayi sitesinde bir araya geldi. 06 Aralık 2021 Pazartesi günü TOKİ tarafından ihaleye çıkarılacak olan “Yeni Sanayi Sitesi” hakkında açıklamada bulunan Bolu Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Grup başkan vekili Erhan Beykoz, esnafın yararına kararlar alınmasını istediklerini dile getirdi ve AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’yü göreve davet etti.

“PROJE ALANI 567 BİN METREKAREDİR”

Bolu Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Grup başkan vekili Erhan Beykoz, projeye ilişkin detaylı bilgi vererek; “Proje alanı 567 bin metrekaredir. 183 bin metrekaresi kapalı açık inşaat alanı, 70 bin metrekaresi belediyenin imar yolları, 300 bin metrekaresi de sosyal donatı alanlarıdır. Buralarda itfaiye, cami, site yönetiminin ve sağlık birimlerinin yapılacağı yerlerdir.

2012 yılında alınan karardan sonra bu proje başlarken 2018 yılında ilk kazma vurulduğunda Valilik, Bolu Belediyesi, BESOB ve TSO vardı. Buranın sekreteryasının tamamını BESOP karşıladı. 988 tane iş yeri, 183 bin metrekare de burada hayata geçecekti. Bu iş yeri başlarken Sanayi Derneğinin, Demirciler Odasının ve sanayideki bu 988 tane esnafın hiçbir dahilinin de olmadığının altını çiziyorum. İlk proje çıktığında yaklaşık 300-360 bin TL gibi bir rakam oradaki esnaf arkadaşlarımızın çok ciddi tepki göstermelerine neden oldu. Şimdiki rakamların ne olacağını kestirmekte mümkün değil” şeklinde konuştu.

“HEM BOLU’NUN ÖNÜ HEM YENİ SANAYİNİN ÖNÜ AÇILACAK”

2019 yılından bu yana devam eden koronavirüs salgınını etkisiyle işletici ve yüklenici firmanın işlerine son verdiğine dikkat çekerek yeni sanayi sitesinin atıl kaldığını belirtti. Beykoz; “2019 yılı sonrası tüm dünyayı sarsan pandemiden dolayı burası işletici-yükletici firmanın da yasadan aldığı yetkiyle işlerine son verdi. Yaklaşık 2 yıldır burası yatmakta ve burada herhangi bir çalışma da olmadı. Çok doğru bir kararla vekillerimizin müjde olarak verdikleri 6 Aralık’ta yapılacak ihalede bizimde içimizi soğuttu. Çünkü eğer burası 2 yıldan sonra, bu kıştan sonra bir kış daha geçmiş olsaydı, bu milyonluk yatırım çöp olacaktı. Şükürler olsun ki 6 Aralık’ta burası ihaleye çıkıyor ve bu ihaleyle de hem Bolu’nun önü açılacak hem yeni sanayinin önü açılacak hem Bolu’da bir şehirleşme planları doğru bir hale gelecek.” İfadelerini kullandı.

“ACİL HAREKETE GEÇİLMESİ GEREKİYOR”

Beykoz, 2019 yılında yapılan protokolle alt yapı, elektrik, doğalgaz, peyzaj, yol ve kaldırım yeri iş yerleri sahiplerine yüklenecek olmasının maliyetleri arttıracağını vurgulayarak; “Bu konuda çeşitli çalışmaların yapılması için de ilgili yetkililerin, vekillerimizin, siyasilerimizin, Valiliğimizin ve TSO’nun acil harekete geçmesi gerekiyor. Pandemi dolayısıyla eğer inşaat durmamış olsaydı yaklaşık %60 -75 arasında bitmesi ön görülen bu proje; maalesef 2 yıldır yatmasından dolayı %20-%25 bandında kalmaktadır. Bununla ilgili de çok ciddi kaybolan 2 yılımıza da acımaya devam ediyoruz” dedi.

“EN BÜYÜK GÖREV VEKİLLERİMİZE DÜŞMEKTEDİR”

TOKİ tarafından yapılacak ihaleyi takip etme noktasında en büyük görevin milletvekilleri Aydın ve Küpçü’ye düştüğünün altını çizen Beykoz; “6 Aralık’ta TOKİ tarafından yapılacak ihaleyi lütfen ama lütfen vekillerimiz, belediyemiz, Valiliğimiz, TSO ve BESOB sanayiden alacakları direk ilgili olan Demirciler Odası, Sanayi Derneğinden alacağı kişilerde TOKİ’de yapılacak ihalenin takip edilmesi gerekmektedir. Aksi halde bu iş TOKİ’nin kucağına bırakılmamalıdır. Oldu bittiye getirilmeden bu ihale esnafın menfaati olacak şekilde sonuçlandırılmalıdır. Yoksa burada bu dükkânlar iki yılda üç yılda bitecek bu iş merkezi Bolu’nun yarınlarını tahin edecek güzelleştirecek iş merkezi çok uzun süreler ve esnafın üzerine belki de bir kambur olarak yirmi yılını otuz yılını çalacaktır. Bu anlamda biz bütün yetkilileri de göreve çağırıyoruz. Burada en büyük görev Vekillerimize düşmektedir” dedi.

“ESNAFIN LEHİNE SONUÇLANACAK ŞEKİLDE BİR KARARA İMZA ATSINLAR”

CHP Grup başkanvekili Erhan Beykoz açıklamasının devamında hazırlanan şartnameye değinerek esnafın bundan haberdar olmadığına işaret etti. Beykoz; “Bir şartname hazırlandı ki 6 Aralıkta ihaleye çıkacak ve şartnameye ulaşma şansımız olmadı.  Bildiğim kadarıyla bu şartnameden Valiliğin, Belediyenin, Ticaret Odasının ve BESOB’un da haberi var. Hatta sanayideki esnaflarımız da bu şartnameden haberdar değiller. Biz birçok yerden giriş yaptık birçok yerden bazı ilgili arkadaşlarımız bu konuyla ilgilendiler ama hala şartnameye ulaşamadık. Burada en büyük görev Fehmi Küpçü’ye ve Arzu Aydın’a düşmektedir. Eğer Bolu’yu seviyorlarsa eğer Bolunun yarınlarını düşünüyorlarsa eğer Bolu’nun esnafını Bolu’nun halkını, Bolunun yarınlardaki esnafların çocuğunu düşünüyorlarsa lütfen ama lütfen 6 Aralıkta ki ihaleye girsinler ve bu ihaleyi mutlaka takip edip esnafın lehine sonuçlanacak şekilde bir karara kendileri de imza atsınlar” şeklinde konuştu.

Beykoz son olarak, bir farkındalık yaratmak ve öncülük yapmak adına konuyla ilgili gerekenin yapılmasını istediklerini ifade etti ve kamuoyunu bilgilendirdiklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim