Ekonomi Bakanlığı’nın Bolu il genelinde gerçekleştirdiği faaliyetler kapsamında Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında, iş adamları ve sanayiciler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Ekonomi Bakanlığının faaliyetlerinin yanı sıra, bakanlık tarafından sunulan destekler de katılımcılara anlatıldı. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, sanayiciler ve iş adamları katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Türker Ateş yaptı. Ateş, “Bolu’daki firmalarımızın çeşitli hedefleri var. Bu hedeflere ulaşabilmek için en önemli enstrümanın ihracat olduğunu çok iyi biliyoruz. Özellikle ülkemizin gelişmesi için refah seviyesinin yükselmesi için ilk 10’a yükselmesi için ihracatımızın çok hızlı bir şekilde artması gerektiğini biliyoruz. Bu konuda özellikle Ekonomi Bakanlığı çok güzel bir çalışmayı ilimizde gerçekleştirdi. Kendilerine iki gün boyunca ilimize yaptıkları katkılardan dolayı şükranlarımızı sunmak isterim. İki gün boyunca ben de eşlik ettim. Özellikle firmalarımızdan aldığımız geri dönüşler alıyoruz. Aldığımız geri dönüşler bizleri çok mutlu etmiştir. Çok büyük problemlerin çok kolay bir şekilde çözülebileceğini herkes gözü ile gördü.” diye konuştu.

Daha sonra konuşmasını yapan Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez, bakanlık faaliyetleri ve desteklerden bahsetti. Sönmez, “Bolu’da gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizden sonra ziyaret etme fırsatımızın olmadığı diğer firmalarımızla da Ekonomi Bakanlığı olarak yapılan işlerle ilgili genel bir bilgi arz etmek için bir aradayız.” dedi.

Türkiye ekonomisi ile ilgili bilgiler vererek konuşmasına devam eden Sönmez, “Türkiye, 2017 yılında aynı büyüklükteki ekonomiler içinde dünyada en fazla büyüyen ekonomi oldu. %7.1 oranında toplamda büyüme bekliyoruz. Bu büyüme ile birçok alandaki otoriteyi şaşırtan bir büyümeyi de gerçekleştirmiş olacağız. Dış ticarette de %15’e yakın bir artış var. Fakat dış ticaret açığımızda da artış var. İhracatın ithalatı karşılama oranında bir miktar düşüş var. Dolayısıyla bu da bize ihracatın ne kadar önemli olduğunu ve bu konunun üzerinde ne kadar ciddiyetle gitmemiz gerektiğini gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Sönmez’in sunumunun ardından Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin konuşmasını yaptı. Metin, “Ekonomi Bakanlığı olarak siz değerli iş dünyası temsilcilerine hangi imkanları sunduğumuzu, beraber çalışma noktasında hangi enstrümanlarla sizlere yardımcı olduğumuzu anlattık. Sizlerin hem mevcut ihracatınızın arttırılması hem de ihracat yapabilme adına, yapacak olduğunuz yapmış olduğunuz yatırımların teşviki anlamında sorularınıza cevap verme adına buradayız.” diye konuştu.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in konuşmasının ardından, toplantıya katılan sanayici ve iş adamlarının destek ve teşvik konularında soruları cevaplandırıldı.

Editör: TE Bilisim