Bolu'da, kontrollü normalleşme süreciyle restoran, kafeterya, pastane, kıraathane ve çay bahçesi gibi mekânlar, yüzde 50 kapasiteyle hizmete başladı. Birçok esnaf, sabahın erken saatinde işletmelerine gelerek, müşterilerini kabul etmek için hazırlık yaptı.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

İşletmelerini yüzde 50 kapasiteye göre düzenleyen esnaf uzun bir aranın ardından hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. Bolu’da sabah 7.00 itibarıyla açılış hazırlıklarına başlayan esnaf, yüzde 50 kapasite ile akşam 19.00’a kadar müşterilerini ağırladı.

“İŞ YERLERİMİZİN TAM KAPASİTE İLE AÇILMASINI İSTİYORUZ”

Aktaş Mahallesi’nde kahvehane işletmeciliği yapan Aytekin Adanur, iş yerini hizmete açacağı için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi. Yaklaşık 100 gündür işyerleri kapalı olduğu için mağdur olduklarını belirten Adanur, “Çok uzun zamandır kapalıyız, mağdur olduk. Devletimiz bize 3 bin TL kira desteği verdi ama bu çözüm değil. 6 aydır başka bir sektörde çalışıyorum. Uzun süredir iş yerimiz kapalı olduğu için çok mağdur durumdayız. Devletimiz ne kadar yardım ederse etsin, bu çözüm değil. İş yerlerimizin yüzde 50 değil, tam kapasite ile açılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“ÇOK MUTLUYUM”

Aytekin Adanur, bundan sonraki süreçte tedbirlere daha çok uyacaklarını söyleyerek, “Masada 4 tane sandalye varsa karşılık 2 kişi oturabiliyor. 12 tane masada karşılıklı olarak 24 kişi oturabilecek. İlk olarak temizlik, hijyen ve maske kuralını uygulayacağız. Maskesiz müşteri kesinlikle almayacağız. İş yerimi yeniden açtığım için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

“BİR YILDIR DIŞARIYA ÇIKMADIM”

Sabah saatlerinde Aktaş Mahallesi’ndeki Köroğlu Kıraathanesi’ne gelen Natık Türkoğlu, yaklaşık 1 yıldır dolaşmak için ilk defa dışarıya çıktığını söyleyerek ifade ederek, “Çok zor günler geçirdik. 65 yaş üzeriyim. Saat sıkıntımız var. Biz 65 yaş üzeri, kurallara uymaya çalıştık. Ben ailemle birlikte kurallara uydum. Çarşıda gezerken maskesiz insan gördüğümde yolumu değiştiriyorum. 1 senedir gelmedim kahvehaneye. Hatta hanım, “Nereye gidiyorsun. 1 senedir beraberiz, şimdi evde seni arayacağım” dedi. Ben de işim olduğunu söyledim, o şekilde çıktım evden” şeklinde konuştu.

“EVDE ÇOK SIKILDIK”

Kıraathaneye gelen bir başka müşteri Ömer Öney, evde kalmaktan çok sıkıldığını söyleyerek, “Ben 2 saat dışarı çıkıyorum, eve dönünce hanımla kavga ediyoruz. Evde çok sıkıldık. Ancak bu karardan dolayı mutluyuz. Kurallara uyuyoruz” diye konuştu.

 “İNŞALLAH VAKALAR ARTMADAN DEVAM EDEBİLİRİZ”

Ayı Kafe işletme sahibi Çetin Ataş, kafe ve restoranların açılması ile ilgili kararın kendilerine sürpriz olduğunu belirterek, “Bizim için sürpriz olduk. Bir taraftan başlamak gerekiyordu. Böyle ani bir kararla iş yerimizi yeniden açtığımız için sevinçliyiz. Akşam 19.00’a kadar da olsa, bu durum bize mutluluk verdi. Çok bir yoğunluk yok ama gelen müşterilerimiz de durumu sevinçle karşıladı. Onlar bizleri özledi, biz onları özledik. Müşterilerimizle yeniden buluşmamız güzel. İnşallah vakalar artmadan bunu devam ettirebiliriz” ifadelerine yer verdi.

“GAYET GÜZEL OLDU”

Müşteri olarak kafeye gelen Hamdi Bey ise, kurallara uymaya özen gösterdiğini söyleyerek, “Gayet güzel oldu. Evlere tıkılmıştık, yavaştan dışarıya çıkmaya başladık. Tabi, bunun bir de virüsün daha fazla yayılması boyutu var. İnşallah yayılmaz. Dikkat ediyoruz. Maskem ve dezenfektanımı yanımda tutuyorum” dedi.

“GARSONUNDAN KOMİSİNE, AŞÇISINDAN TEMİZLİKÇİSİNE HERKES ÇOK MUTLU”

Köfteci Hasan İşletme Sahibi Samet Türkmen de, restoranların yeniden müşteri alabilecek olması nedeniyle çalışanların da çok mutlu olduğunu ifade etti. Türkmen, “Zorlu 3,5 ayın sonuna geldik. Garsonundan komisine, aşçısından temizlikçisine herkes çok mutlu. Yeniden hizmet verebilmek çok güzel. Mutluyuz.” diye konuştu.

“TEDBİRLERE DİKKAT EDECEĞİZ”

Maske, mesafe ve hijyen kurallarını çok dikkate aldıklarını belirten Samet Türkmen, “%50 kapasite ile açıldık. Masaların arasında 1,5 metre mesafemiz var. Girişte HES kodu sorguluyoruz. Maske ve temizlik kuralına dikkat ederek ilerleyeceğiz inşallah. Bolu için daha hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim