Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından kar tatilini engelli ve hamile çalışanlara geç duyuran ve tepki alan Bolu Valisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından dün akşam açıklanan yeni normalleşme kararını da geç duyurdu. Oysa çocuklar okullarına, çalışanlar iş yerlerine çoktan gitmiş, kafe ve restoranlar çoktan açılmıştı.

Haber: Ahmet İshak Gülen

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası tüm Türkiye’nin pür dikkat beklediği kararları açıkladı. Buna göre ‘çok yüksek riskli’ iller dışındaki tüm şehirlerde restoran, lokanta ve kafeterya gibi mekanlar 07.00-19.00 arası, yüzde 50 kapasite ile açılacak.

Hafta sonu kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir süre daha pazar günü devam edecek. Akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma yasağı ise devam edecek şeklinde önemli kararlar alındı. Alınan kararların ardından birçok il Hıfzıssıhha Meclisi toplanarak il bazında kararlarını almış ve sosyal medya hesaplarından duyurmuştu.

Dün akşam kararın açıklanmasının ardından Bolu Valiliğinden beklediğimiz Hıfzıssıhha Meclisi kararı sabah saat: 09:46 da Bolu Valisinin resmi Twitter hesabından duyuruldu. Yaklaşık 3 saat geç verilen karar öncesi kafe, restoran ve çay bahçesi konseptindeki işletmeler açılmış, öğrenciler derslerine başlamış, kamu kurumlarında işi olanlar ise açılması için saatin 10:00 olmasını bekliyordu.

Bolu Valisi, 17 Şubat Çarşamba günü yoğun kar yağışı nedeniyle verilen kar iznini 1 gün uzatmış ve bu tatili sabah saat 09:00’da duyurmuştu. Sağlık çalışanları bu duyuruya tepki göstermişti. Gösterilen tepkileri haberleştirmiş ve 18 – 19 Şubatta eğitime ara verildiği haberi 17 Şubat saat 22:30’da duyurulmuştu.

Yaptığımız haberin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen eski yanlışların tekrarlanması şaşkınlık uyandırdı.

Editör: TE Bilisim