Belediye Başkanı Tanju Özcan, önceki gün Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’in “Bolu’da bazı kişi veya kurumların kanun ve yönetmeliklere aykırı şekilde izinsiz olarak iş ve işçi bulmaya yönelik çalışmalar yürüttüğü belirlenmiştir” açıklamasına tepki göstererek göreve geldiğinden bu yana 18 binden fazla kişinin belediyeye iş müracaatında bulunduğunun söyledi. Başkan Özcan, Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ederek, “Ortada bir iş bulma çetesi var. Bu çetenin lideri de Rasim Özdemir'dir. 1203 kişiye iş bularak suç işlemişlerdir. İhbar ediyorum" dedi.

Haber: Aslı Akış

Belediye Başkanı Tanju Özcan AK Parti İl Başkanı Suat Güner'in İŞ-KUR'un haberi olmadan iş bulmanın kanunsuz olduğu söylemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Açıklamasında yeni bir suç tipinin ortaya çıktığını ifade ederek insanlara iş bulmak, iş bulmasına aracılık etmek kanunsuzluk olmadığına işaret etti.  Öte yandan işsizliğin sebebini “Bu işsizliğin sebebi hükümetin uyguladığı ekonomik politikalar. Türkiye’yi 20 yıldır yöneten Ak Parti hükümeti”  şeklinde vurguladı.

“İŞSİZLİĞİN SEBEBİ AK PARTİ HÜKÜMETİ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, göreve geldiğinden bu yana 18 binden fazla kişinin belediyeye iş müracaatında bulunduğunu belirterek, “Yaklaşık 3 bin 600’ü üniversite mezunu. Bu işsizliğin sebebi herhalde yerel belediyeler değil, işsizliğin sebebi hükümetin uyguladığı ekonomik politikalar. Türkiye’yi 20 yıldır yöneten Ak Parti hükümeti, maalesef bunu söylemek zorundayım, dibe vurdu bu anlamda. İşsizlik hiç olmadığı kadar yüksek noktalara geldi. Kanun Belediye Başkanları belediyenin görevlerini yol yapacaksın, asfalt yapacaksın, kaldırım yapacaksın, alt yapını yapacaksın, yeşil alanlar oluşturacaksın diye tek tek saymış ama belediye başkanına veya belediyeye insanlara iş bulacaksın gibi bir görev vermemiş. Biz halkın derdiyle dertlenmeye çalıştığımız için bunu kendimize bir görev kabul ettik.” diye konuştu.

“1203 KADIN VEYA ERKEK EVİNE EKMEK GÖTÜRMEYE BAŞLAMIŞ BİZİM ARACILIĞIMIZLA”

Başkan Özcan, Rasim Özdemir başkanlığında gerçekleşen işveren ziyaretlerinin ardından 1203 kişinin evine ekmek götürmeye başladığına işaret ederek; “Bolu Belediyesine iş başvurunda bulunan kişilere yardımcı olmak amacıyla başkan yardımcısı Rasim Özdemir başkanlığında gönüllülük esasına göre işveren ziyaretleri yaptıklarını belirterek;  “18 bin başvurunun yaklaşık 3 bin 600’ü üniversite mezunu. Bizim bu arkadaşlarımızın maalesef 10’da 1’ini bile belediyeye alma şansımız yok. Çünkü personel giderimiz biliyorsunuz kanuna göre belediyenin gerçekleşen gelirinin %30’unu geçemez. O yüzden biz ne yaptık? Arkadaşlarımızla oturduk, kafa kafaya verdik ve işverenle işçiyi buluşturalım dedik. Çünkü organize sanayiyi biliyoruz. Oradaki patron da benim işçiye ihtiyacım var bulamıyorum diyor. Başka bir fabrikaya gidiyoruz. Benim çalışana ihtiyacım var, ben bulamıyorum diyor. E iş kur baktık bu konu da yetersiz. Biz gönüllülük esasına göre bir görevlendirme yaptık. Resmi bir ofis kurmadık gönüllü arkadaşlarımız bir araya geldi. İnsan kaynakları müdürümüz, belediyedeki bazı arkadaşlarımız.  Rasim Özdemir’in başkanlığında işverenlere ziyarete gitmeye başladılar. İşverenlerle genel sorunları konuştular. Her gün bir veya iki fabrikaya gidiyorlar. Diyorlar ki, hangi konuda eksiğiniz var? Şu vasıflar da insana ihtiyacımız var. Biz de bu kişilerin tüm verileri var. Biz de o verileri uygun olanları seçiyoruz, işverene gönderiyoruz. İşveren tamam derse o kişileri arıyoruz, tek tek orada işe yerleşmelerini sağlıyoruz. Arkadaşlar tespit edebildiğimiz, yani sadece Rasim Bey’le ekibinin kesin olarak işe yerleştirdiği kişi sayısı geçen süreç içerisinde, bu 2 ay önceki rakamlar 1203 kişi. Biz bunu kamuoyuyla paylaştık. 1203 kadın veya erkek evine ekmek götürmeye başlamış bizim aracılığımızla. Bide tabi benim harici aradıklarım var. Başkan yardımcılarımızın bireysel arayarak iş arayan istediği insanlar var. Bunların sayıları bunun dışında” ifadelerini kullandı.

YENİ BİR SUÇ TİPİ ORTAYA ÇIKTI ARKADAŞLAR!

Önceki gün AK Parti İl Başkanı Suat Güner’in “Bolu’da bazı kişi veya kurumların kanun ve yönetmeliklere aykırı şekilde izinsiz olarak iş ve işçi bulmaya yönelik çalışmalar yürüttüğü belirlenmiştir” açıklamasına cevap vererek;  “Ak Parti’nin çiçeği burnunda İl Başkanı Belediyenin, bazı kurumlar diyerek bizi hedef alıyor. Yeni bir suç tipi ortaya çıktı arkadaşlar. Belediyenin iş bulması insanlara veya iş bulmasına aracılık etmesi kanunsuz bir işlemmiş. Kanunsuz işlem demek suç demek. Yani burada be bu suçu işlediğimizi kabul ediyorum bu bir suçsa. Hatta bu suç organize bir şekilde işleniyor. Bunu da söyleyeyim.  Yani ne yapıyorlar? Arkadaşlar işi organize ediyorlar. İşverene, İşçiye gidiyorlar. Arada mekik dokuyorlar. Aranan kriterlere göre adam buluyorlar. Yani organize bir şekilde bu suç işleniyor tarafımızdan. Bu organize suç şebekesinin başında da bizim Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir var.” şeklinde konuştu.

“CUMHURİYET SAVCILARINA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM”

“İnsanlara iş bulmak, iş bulmasına aracılık etmek kanunsuzmuş” diyen başkan Özcan;  “İnsan Kaynakları Müdürümüz Songül Hanım var. Suçları büyük, 1203 kişiye iş bulmuşlar. Ben buradan Cumhuriyet Savcılarına çağrıda bulunuyorum. Bu suç ise, organize bir suçtur diyorum. Rasim Özdemir’e burada 1203 kişiyi işe aldırmışsın deyip aldırsınlar. Ayrıca bende bireysel olarak bu suçu işliyorum. Bazı iş adamlarını, bazı büyük esnafı arıyorum. Birilerini yönlendiriyorum. O zaman bende suç işliyorum bu mantıkla bakarsanız. Bana da kayyum atasınlar. Bitsin, gitsin. Biz teşekkür beklerken yeni bir suç tipiyle karşılaştık. Eskiden değişik suç tipleri vardı.  Burada da insanlara iş bulmak, iş bulmasına aracılık etmek kanunsuzmuş Ak Parti İl Başkanına göre. Sen orada oturmuşsun Ak Partinin 5.katında vatandaşın derdiyle dertlenmiyorsun. 18 bin başvuru var diyorum. Bu başvuruların müsebbibi değilim Belediye Başkanı olarak. Senin temsil ettiğin hükümet.” Dedi.

“BU SUÇSA ORGANİZE BİR SUÇTUR”

Özcan, Bolu'da bir iş bulma çetesi olduğunu, çete liderinin de başkan yardımcısı Rasim Özdemir olduğunu ifade ederek; “20 yıldır bu ülkeyi yöneten tırnak içinde yönetemediği artık anlaşılan o kadar iş başvurusu varken. Anlaşılan hükümetin sorununu çözmeye çalışıyoruz aslında. Bir de insanlara iş bulduk diye dünyada suçlanan bir tek yönetim biziz. Biz insanlara iş bulmaya çalışıyoruz. Organize bir şekilde çalışıyoruz bu konuda. Bu suçsa organize bir suçtur. Ortada iş bulma çetesi varsa o çetenin lideri Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’dir. Çünkü işverenleri falan yerinde ziyaret ediyor. Bu suçla ilgili de yetkili kurumlar gereğini yapsın diye düşünüyorum. Sayın Özdemir’i 1203 kişiye iş bulmasına aracılık etmekten dolayı hakkında ihbarda bulunuyorum.” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim