Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Düzenleme Komisyonu ve İl Hemşirelik Komitesi işbirliğinde, “İzzet Baysal Sağlık Ve Hemşirelik Paneli düzenlendi.

İzzet Baysal Sağlık ve Hemşirelik Paneli, Bilim ve Sanat Etkinliği kapsamında, saat 14.00’de Necip Fazıl Kültür Salonunda Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Hacer Alpteker ve öğrencilerinin Sağlık Eğitimi Öğrenci Materyalleri Sergisi-2 açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım, İzzet Baysal Mütevelli Heyeti, İl Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri, İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman, Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Yıldırım Usta, İl Sağlık Müdürlüğü başkan yardımcıları, öğretim üyeleri, sağlık kurumlarında çalışan hemşireler ve hemşirelik öğrencileri katıldı. Katılımcılar tarafından oldukça beğeni toplayan sergiden sonra İzzet Baysal Sağlık ve Hemşirelik Paneli başladı.

Panelin açılış konuşmasını Bolu İl Hemşirelik Komitesi adına Öğr. Gör. Hacer Alpteker gerçekleştirdi. Alpteker konuşmasında 2006 yılında kurulan Hemşirelik Komitesi hakkında bilgiler verdi. Komitenin çabalarıyla, Bolu’da Hemşirelik Haftası’nın 16 yıldır,  tüm sağlık kuruluşlarınca ortak ve tek bir program olarak kutlandığını, bunun Türkiye’de tek ve örnek olduğunu vurguladı. Bolu’nun bir çocuğu ve İzzet Baysalın kurduğu üniversitenin akademik personeli olarak şükran günlerinde bu yıl ilk kez bilim ve sanat etkinliği ile yer almaktan duydukları mutluluğu ifade etti. Etkinlikte emeği geçen herkese, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve İzzet Baysala Şükran Günleri Düzenleme Kurulu Başkanı Remzi Kocaman’a teşekkür etti.

Panelde Prof. Dr. Nuray Özdemir Tiryaki, İzzet Baysal Vakfının kuruluşu ve İzzet Baysal’ın sağlığa olan yatırımlarına ilişkin bilgiler verdi. Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Ceylan, uluslararası hemşireler birliğinin 2022 yılı temasını, Doç. Dr. Makbule Toker Keskin ise Hemşirelik ve Güç konusu ile mesleğin güçlenmesine katkı sağlayacak önerilere ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Plaket ve teşekkür belgelerinin takdimi sonrası, Öğr. Gör. Gamze Çalık Çetin ve İbrahim Çetin’in müzik dinleti ile program sona erdi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim