Bolu Belediyesi tarafından yapılan Kuruçay Sosyal Tesisi hizmete açıldı. Her mahalleye yapılacak olan ve Bolu’da 14’üncüsü yapılan tesisin açılışında konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Kuruçay Mahallesi, Belediye olarak yüz karamız” dedi.

Bolu Belediyesi tarafından yapılan Kuruçay Sosyal Tesisinin açılışı gerçekleşti. Açılışa, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu, Zerrin Biçen, mahalle muhtarları ve Kuruçay mahallesi sakinleri katıldı.

Kuruçay Mahallesi Sosyal Tesisi açılışında konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “Her mahallede bir sosyal tesis yapmak ile ilgili çalışmamız sürüyor. Şu an 14’üncü sosyal tesisi açıyoruz demek ki daha yapacağımız çok var. İnşallah bu süreç içerisinde de bunların tamamını bitireceğiz. Buradaki amacımız en azından mahalledeki muhtarımıza ait bir mekân olsun aynı zamanda o mahalledeki ufak tefek toplantıların yapılabileceği bir alan olsun. Herkesin rahat ulaşabileceği bir alan olsun diye düşünüyoruz. Asıl amaçlarımızdan bir tanesi de gelecekte inşallah. Taziye evi yapabilir miyiz diye çalışıyoruz. Bizim kültürümüzde fazla yok, Karadeniz ve doğu kültüründe biraz fazlaca var. Bir yakınımız vefat ettiğinde biz onun acısıyla uğraşırken çok misafirlerimiz geliyor onlara çay vereceğiz, yemeğini vereceğiz derdiyle uğraşıyoruz. Biz bazı ilçelerimizdeki köylerimde çözmüşüz Tekke’deki derneklerle Gerede’deki derneklerle çözmüşüz. Gelen misafirler ağırlayan yapıları oluşturmuşuz. Ama bunu şehirde beceremediğimiz bir şey. Biz bununla ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İstiyoruz ki taziye evleri yapalım gerekirse onlarla 3 gün orda dertlenelim. İnşallah bunlarında başlangıcına vesile olur bu gibi yerler. Ama asıl amacımız her mahallede bir sosyal tesisimiz olsun bu sosyal tesisimizde o mahalle yararlansın diye yapıyoruz. Şu an 30 tane yapmamız gerek, öyle olunca da işimiz çok ama azimle adım adım toparlayacağız.

“BU MAHALLENİN PLANLANMASI BELEDİYECİLİK OLARAK YÜZ KARAMIZDIR”

Kuruçay bizim en sıkıntılı mahallemiz. En son planlanan bir yer ama yolları beş metre planlanmış. Yani bir buçuk metre kaldırım yaparsak ortadan adam bile gidemez. Ve maalesef bu belediye olarak yüz karamızdır. Bu mahallenin planlanması belediyecilik olarak yüz karamızdır. Ve buradaki binaların tamamen yok edilmesi ve yeniden buranın planlanması lazım. Ama buradaki olan mahalle sakinlerimiz daha çok ekonomik alanda sıkıntılı olan ailelerimiz. Bütün amacımız hemen yan tarafta olan sanayi yeni yerine taşındığında oraya koyacağımız yeni mahalle özel bir mahalle, Bolu’nun en güzel mahallesi olacak. O mahalle güzelleşince burası da düzgün hale gelecek diye düşünüyoruz. Çünkü sizde biliyorsunuz ki beş metrelik yol artık yaya yolu bile değilken maalesef böyle yollar planlayarak geçmişte bir mahalle oluşturmuşuz. Çözemiyoruz da. Çünkü beş metreye göre binalar yapılmış. Yolu genişletsek o binaları yıkmamız gerekiyor bir sürü problem. İşte o problemleri gelecekte aşmayı tasavvur ediyoruz. İnşallah bunları hep beraber başarırız diye umuyorum.

“KURUÇAY DERESİ ESKİŞEHİR’DEKİ PORSUK GİBİ OLACAK”

Kuruçay deresi ile ilgili planlamamız da devam ediyor. Kuruçay deresi inşallah Eskişehir’deki Porsuk çayının düzenlemesi gibi bir düzenlemeye gidecek. Ve burası cazip hale gelecek. Biz istiyoruz ki şehir gelecekte yaşanabilir en güzel kent olacaksa her bölgenin cazip hale gelmesi lazım. İşte bu cazip hale gelecek çalışmaları da adım adım takip ettiğimiz bilesiniz. Tabi her şeyi birden yapabilme şansına sahip değiliz ama adım adım bunlar gerçekleştirdiğimizi görüyorsunuz”

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından dualar okunarak kurdele kesimi yapıldı.

Editör: TE Bilisim