OYAK, halka açık beş çimento şirketini, yurt içi ve yurt dışı stratejik planları ile çimento sektöründeki hedefleri doğrultusunda “OYAK Çimento” markası altında birleştirdi. Yıllık 5.5 milyon ton çimento üretme kapasiteli Bolu Çimento da birleşmede yer alan firmalardan oldu.

Mesleki emeklilik fonu OYAK, üyelerine sürdürülebilir yüksek nema sağlama hedefi doğrultusunda halka açık 5 şirketi; Bolu Çimento, Adana Çimento, Aslan Çimento, Ünye Çimento ve Mardin Çimento’yu, “OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş.” adı altında birleştirdi. 2019 yılının son çeyreğinde birleşme görüşmelerine başlayan beş çimento firması 15 Mayıs 2020 itibarıyla OYAK Çimento markası altında faaliyetlerine devam edecek. Atılan bu önemli adımla Çimento Beton Kağıt Grubu’nun uluslararası finansal piyasalara erişim olanaklarını daha da artırmayı hedefleniyor.

Bolu Çimento Sanayii A.Ş. 5 Ağustos 1968’de kuruldu. 1973 yılında deneme üretimlerine başlayan Bolu Çimento ilk olarak üretime 1974 yılında geçti. Günümüzde Bolu Çimento yılda 2,5 milyon ton klinker, 5,5 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip.

Editör: TE Bilisim