“ESKRİM DALINDA SPORCULAR YETİŞTİRMEKTEYİZ”

Türkiye Eskrim Federasyonunun "Şehir Şehir Eskrim" projesinin Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Bolu’da sporun bütün dallarında ciddi aktiviteler yapıldığını belirterek; “Sporun kenti, Bolumuza hoş geldiniz. Bolu’da, spor alanında bütün dallarda ciddi aktiviteler yapılmakta. Ancak eskrim dalında, 2007 yılından bu yana il müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bolu Merkez Karaçayır’daki spor salonunda iki ayır salon ve iki antrenörümüzle eskrim dalında sporcular yetiştirmekteyiz” ifadelerini kullandı.

“208 LİSANSLI SPORCUMUZ BULUNUYOR”       

Çilkara, Bolu’da eskrim alanında toplam 208 lisanslı sporcu bulunduğunu söyleyerek, ”Bolu Merkez’de toplamda 208 lisanslı sporcumuz bulunuyor. Epe branşında aktif 50, kılıç branşında ise aktif 30 sporcu olmak üzere toplamda aktif sporcu sayımız 80. Şuana kadar Bolu’da yetişen milli sporcu sayımız; 10.

Bolu Eskrim İl Temsilcisi Ayhan Ceyhan ise üç aktif spor kulübü ile devam eden eskrim çalışmalarını, Bolu’daki tüm hocalarla birlikte daha iyi seviyeye çıkarmak adına mücadele ettiklerini altını çizdi ve tüm spor gönüllülerini eskrime davet etti” diye konuştu.

İlerleyen yıllarda Bolu’dan Eskrim Milli Takımı’na sporcular yetişeceğine inandığını ifade eden Çilkara, “Yine eskrim dalında 3 tane kulübümüz faaliyet göstermektedir. Bunlar; Gençlik Merkezi Spor Kulübü, 50. yıl İzzet Baysal Okulu Spor Kulübü ve Çağsu Aladağ Spor Kulübü olmak üzere 3 tane kulübümüz, eskrim dalında faaliyetlerine devam etmektedir. Önümüzdeki yıllarda da milli takıma çok ciddi sporcular yetiştireceğimizi de şimdiden söylemek isterim. Bu konuda bize desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’na, Eskrim Federasyonumuza ve Eksrim Bolu İl Temsilciliği’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bolu’da eskrim alanında sporcular yetiştiren Eskrim Antrenörleri İsmail Hakkı Kılınç ve Gülşah Türkaydın da ildeki eskrim faaliyetleri ve pandemi sürecindeki çalışmaları paylaştı.

Minik eskrim sporcuları, İrem Çetin, Ece Algan, Emre ve Ece Soykan, Osman Berkay Baykara, Necip Enes Sak, Özgür Ada Pınar, Nihal Yavuz, Emre Açıkgöz, Burak Atay, Mehmet Tezcan, Büşra Gürbüz, Zeynep Berra Coşkun, Toprak Volkan Bayır ise eskrimle nasıl tanıştıkları, pandemi süreci çalışmaları ve hedeflerini anlattı.

Proje kapsamında aynı zamanda; Yıldızlar Avrupa Şampiyonu Deniz Selin Ünlüdağ ile görüntülü görüşmede bir araya geldi.

Son olarak Eskrimci sporcuların velileri Ümmiye Algan ve Nergis Soykan, eskrimin hayatlarına kattıklarıyla ilgili deneyimlerini paylaştı.

 

Editör: TE Bilisim