AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinin sınırlarının daraltılarak Karacasu Beldesi’nin Termal Turizm Merkezi bölgesi olmaktan çıkartılmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Haber: Aslı Akış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı “Bazı Alanlarda İlan Edilen Turizm Merkezleri ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinin İptali, Sınırlarının Yeniden Belirlenmesi ile İsim ve Statülerinin Değiştirilmesine İlişkin Karar” hakkında AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, 2015 yılında Bolu'nun turizm gelişim bölgesi olarak Kartalkaya'dan Karacasu bölgesine kadar ilan edildiğini belirterek, "Bunu yapma muradımız Kartalkaya'nın turizme açık bir yer olması, daha büyük teşebbüslerin, hizmetlerin üretilmesi ve Bolu'nun coğrafi güzelliklerini paylaşarak ileriye dönük bir katma değer oluşturmak” dedi.

Karacasu'da ve Kartalkaya bölgesinde bulunan otellerin hükümetin teşviklerinden yararlandığını vurgulayan Milletvekili Fehmi Küpçü, kararın, bölgedeki yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşın meskenleri ile ilgili yapacakları işlemlerin kolaylaştırılması için alındığını, Karacasu’ya yatırım yapacak turizmciyi etkilemeyeceğini dile getirdi.

“AMACIMIZ BOLU’NUN COĞRAFİ GÜZELLİKLERİNİ PAYLAŞALIM VE İLERİYE DÖNÜK KATMA DEĞER OLUŞTURULSUN”

Fehmi Küpçü, söz konusu alanda sehven bir işletmenin mağduriyet yaşadığına da dikkat çekerek, bu işletme hakkında yapılan hatanın düzeltileceğini söyledi.  Küpçü;  “2015’te Bolu Kültür Gelişim Bölgesi olarak Kartalkaya’dan Karacasu’ya kadar bir alan ilan edilmişti. Bunu yapmaktaki amacımız Bolu’nun coğrafi güzelliklerini paylaşalım ve ileriye dönük katma değer oluşturulsun. Kıymetli eski Belediye Başkanımızın da kulakları çınlatalım golf sahaları ile ilgili bir projesi vardı bu alanda, hem Kartalkaya hem Karacasu’daki yatırımcılar da faydalansın denmişti. Ancak Karacasu planlamanın içerisine girdi özellikle mücavir alandaki evlerle ilgili bir sıkıntı oluştu. Adam çatısını tamir edecek iki katlı yapı oluştu. Bakanlık da vatandaş da mağdur olmasın diye oradaki oteller vesaire alan hariç olmak üzere o karar çıkartıldı.

“SEHVEN OLUŞAN MAĞDURİYET GİDERİLECEK     “

Sehven orada bir işletmemiz arada kaldı. O da bu hafta içerisinde biz bakanlık nezdinde müracaatlarda bulunduk bu hata düzeltilecek. Turizm bölgesi ile ilgili master plan kapsamında yatırımcı etkilenmiyor. Yerleşim alanındaki meskûn mahal kapsamında ev sahipleri tamir için, eklentiler için belediye dışında her kuruma müracaat etmek zorunda kalıyordu. Bu mağduriyeti gidermek için o kısım çıkarıldı. Sehven arada kalan bir yatırımcının sehven oluşan mağduriyeti de giderilecek. Karacasu’da işler kolaylaşsın diye bir işlem yapıldı” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMASIN DİYE BU KISIM ÇIKARILDI”

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner yaklaşık 2014-2015 yılında Bolu'nun turizm gelişim bölgesi olarak Kartalkaya'dan Karacasu bölgesine kadar ilan edildiğini vurgulayarak;  “Güzergah üzerinde kalan Karacasu yerleşim alanında evi olan insanlar, bakkallar çatısını tamir ettirecek ya da samanlık, ahır ve eklenti yapacağı zaman belediye dışında her kuruma müracaat etmek zorunda kalıyordu. Bu sebeple vatandaşımız mağdur olmasın diye bu kısım çıkarıldı” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim