Cumhuriyet Caddesi’nde koronavirüs denetimi gerçekleştiren Bolu Valisi Ahmet Ümit, bu güne kadar 2 bin 500 kişiye, 2 milyon 205 bin TL maske cezası kesildiğini ifade ederek, “Toplam test sayımız 50 bini geçti. Son günlerde iyileşenlerin sayısı pozitif vakaların sayısını geçmeye başladı. Bugün itibarıyla 676 tane ekip, 2 bin 388 tane personel ile denetimler gerçekleştiriyoruz” dedi.

 Vali Ümit, öte yandan Ankara’da, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hasta yakınları tarafından sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayına ilişkin, “Sağlık personelimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu bir vandallıktır, elbette karşılıksız kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bolu’da, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan iş yerlerinde denetim yapıldı.

Korona virüs denetimlerine katılan Bolu Valisi Ahmet Ümit, iş yeri sahipleri ve çalışanlarını maske kullanımı ve hijyen konusunda bilgilendirdi. Ümit, ziyaret ettiği iş yerlerinde alınan tedbirler karşısında vatandaşlara teşekkür etti.

“İYİLEŞENLERİN SAYISI, POZİTİF VAKALARIN SAYISINI GEÇMEYE BAŞLADI”

Denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu’da 18 Ağustos’tan itibaren tedbirlerin artırıldığını ifade ederek, “Türkiye ve ilimiz genelinde denetimler yapıyoruz. Vatandaşlarımızın dezenfektan, maske ve mesafe konuların ne kadar hassas olduklarını görüyoruz. Bütün vatandaşlarımız tebrik ediyorum. Ancak rakamlar 1 Haziran’da yüzdelik olarak çok daha azken, günümüzde daha fazla gözüküyor. Bunun temelinde, belli bir rehavetin oluştuğunu gördük. 18 Ağustos’tan itibaren ilimizde etkin ve yoğun tedbirler aldık” diye konuştu.

“VATANDAŞIMIZIN HASSASİYETİ DEVAM EDERSE, KISA SÜREDE KONTROL ALTINA ALACAĞIZ”

Vali Ümit, Bolu’da test sayısının 50 bini geçtiğini, iyileşenlerin sayısının pozitif vakalardan çok olduğunu belirterek, “Bugün itibarıyla 676 tane ekip, 2 bin 388 tane personel ile beraber ‘Kontrollü Sosyal Hayat’ çerçevesinde, hayatın olduğu her yeri görmeye gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızın da aynı duyarlılıkla gerek maske takılması, gerek mesafeye uyulması konusunda hassasiyetleri devam ederse, inşallah kısa sürede salgını kontrol altına alacağız. Ancak bugün itibarıyla bine takın izole vatandaşımız var. Toplam test sayımız 50 bini geçti. Bizi mutlu eden en önemli sebeplerden birisi; son günlerde iyileşenlerin sayısı, pozitif vakaların sayısını geçmeye başladı. Ancak virüsün direnci devam ediyor. Eğer tedbirleri bırakıp rehavete kapılırsak salgın artıyor. Arttıktan sonra da geriye döndürülmesi daha zor oluyor. İzolasyon kurallarına uymayan vatandaşlarımız ile ilgili hem HES kurallarını uyguluyor, hem de kimlik kontrollerini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“2 BİN 500 KİŞİYE, 2 MİLYON 205 BİN TL MASKE CEZASI KESİLDİ”

Vali Ahmet Ümit, bu güne kadar toplam 2 bin 500 kişiye maske cezası kesildiğini söyleyerek, “Bu güne kadar 2 bin 500 kişiye, 2 milyon 205 bin TL maske cezası kesilmiş. Bunun dışında izolasyona tabii vatandaşlarımız yakalandığında 3 çeşit uygulama yapıyoruz; para cezası kesiyoruz, TCK 195. maddesi gereğince suç duyurusunda bulunuyoruz ve aynı zamanda onları KYK yurtlarında barındırıyoruz. Onlardan masrafları da alacağız” şeklinde konuştu.

“HUKUKİ HAK ARANMASI MÜMKÜN”

Vali Ümit, karantinadan kaçan vatandaşlardan virüs kapanların, hukuki olarak hak talep etmesinin mümkün olduğunu hatırlatarak, “İzolasyona tabii bir şahıs, eğer karantina tedbirine uymaksızın olmaması gerektiği yerde olursa ve birileri ondan virüs kaparsa, o şahısla ilgili olarak tazminat davası açılması mümkün. Hukuki olarak hak aranması mümkün. Bunun da göz ardı edilmemesi lazım” diye konuştu.

“ANKARA’DA SAĞLIK PERSONELİMİZE YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM”

Ankara'da Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan, hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayı ilgili konuşan Vali Ümit, “Sağlık personelimiz ve güvenlik kuvvetlerimiz, en başından itibaren etkin bir şekilde mücadele ediyor. Yakın geçmişte Ankara’da sağlık personelimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu bir vandallıktır, elbette karşılıksız kalmayacaktır. Böyle bir düşüncenin dahi olması çok vahim bir şey. Ne yazık ki zaman zaman bunlarla karşılaşıyoruz. Herkese toplumdan uzak durulması söylenirken sağlık personelimiz gecesini gündüzüne katarak hastanelerde ve filyasyon ekiplerinde mücadele ettiler. Bu mücadele içerisinde virüse yakalananlar oldu. Hala tedavi görenler var. Yaptıkları işe teşekkür etmek ve yardımcı olmak gerekirken bir de kalkıp böyle onların moralini bozacak şekilde tavırlar sergilenmesi, hepimizi çok üzüyor” sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim