Bolu Abant İzzet Baysal üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrencileri, BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Hacer Alpteker’in yürütmekte olduğu Sosyal Sorumluluk Dersi “Gazilerimiz Yaşayan Milli Değerlerimiz’’ projesi kapsamında Bolu’daki muharip gazileri misafir ettiler.

Ziyarete,  fakülte dekanı Prof. Dr. Arzu İlçe, fakülte sekreteri Mustafa Acar, Dr. Öğretim Üyesi Makbule Tokur Kesgin, muharip gaziler, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Ülkemizde 19 Eylül Gaziler günü olarak kutlanmaktadır. Ancak eğitim-öğretim Ekim ayında başladığı için sosyal sorumluluk kapsamında gaziler Sağlık Bilimleri Fakültesine davet edilerek bir program düzenlendi.

Program, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. ardından Muharip Gaziler Derneği adına Sami Yıldız bir konuşma yaptı.

Sami Yıldız’ın konuşmasından sonra sırasıyla İbrahim Çelik, Tayfun Ertekin, Ali Kırdar, Mehmet Akpınar, Hasan Hüseyin Mert ve Dursun Eker, Kıbrıs Barış Harekatı savaş anılarını ve savaşın psiko-sosyal, fiziksel yıkıcı etkilerini, vatan toprağının ne kadar kıymetli olduğunu anlattılar.

Vatanımızı savunmada düşmanla mücadele eden malül veya gazilerimize saygı ve minnetimizin ifadesi olarak Öğr.Gör. Hacer Alpteker tarafından Sami Yıldız’a plaket takdim edildi.

Törenin düzenlenmesinde Vedat Özmen, Mehmet Olcay, Ceren Eroğlu, Esra Erkan, Çağla Özakça, Derya Zor, Ülkü Sarıcaoğlu, Mert Uzun, Mehmet Selim Arslan görev aldı.

Törenin ardından gazilerle daha yakından sohbet etme fırsatı bulan öğrenciler ve gaziler arasında oldukça duygusal anlar yaşandı. Bahar döneminde yeniden etkinlik yapılması planlandı.

 

Editör: TE Bilisim