Bolu Belediyespor Boluspor ve Finalspor takımları arasında oynanan TB2L final gurubu 10.hafta karşılaşmasına hakem triosu damgasını vurdu. Üst üste verilen yanlış kararlar sonrası hakem kararlarına tribünden itirazlar olunca hakemler sahayı ter ketti.

Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı hafta sonu seyircisi önünde Finalspor’u ağırladı. Türkiye Basketbol 2. Ligi final gurubunda oynanan 10. Hafta karşılaşması sonucundan daha çok hakemlerin tribüne karşı koyduğu tepkiyle ön plana çıktı. Karşılaşmaya Teknik Komiser olarak Gökhan Çağlıyan görevli olarak gelirken hakem triosu ise baş hakem Tahsin Kuzu yardımcıları ise Hakan Gerey ve Orçun Akgül olarak belirlendi.

Karşılaşma her iki takımında basketbol kuralları içerisindeki mücadelesi ile devam ederken ikinci periyodun tamamlanmasına 03:34 kala Orçun Akgül’ün verdiği karar tribünlerin itirazıyla maçın gidişattı değişti. Protokol tribününden hakemlere yaşanan pozisyonun faul olmadığı ile ilgili itirazlar edilince baş hakem Tahsin Kuzu ilk önce takımın koordinatörünü ardından “buna da faul çalınmaz be hocam” diyen takımın sportif direktörünü tribünlerden çıkartırken son olarak kulüp yöneticilerinden Burak Balaban’ı da saha dışına attı.

Finalspor’un başkanı dahil tribünleri dolduran spor severlerinde şaşırdığı bu kararın ardından baş hakem Kuzu hakem triosunu odaya götürdü. Yaklaşık 15 dakika sonra Boluspor Baş Antrenörü Murat Yolcu ile bir görüşme yapan hakemler Yolcu dan tribünleri uyarmasını istedi.

Oyuncular tekrar maç ısınmasına başladığı sırada hakem masasından maç topunu isteyen Finalspor oyuncusu Oğulcan Sevim ile masa hakemleri arasında yaşanan tartışma diğer oyuncuların araya girmesiyle sonlandı ve masa hakemleri de sahayı terk etti.

Yaklaşık 28 dakika sonra tekrar hakemlerin sahaya dönmesiyle başlayan karşılaşma Boluspor’un farklı galibiyetiyle sonlandı.

Editör: TE Bilisim