İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Ankara’daki il başkanları toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Bir milletvekilini kesinlikle çıkartıyoruz. Süreç uzarsa daha farklı sonuçlar da önümüze gelebilir” dedi.

 Haber: Oğuzhan Eke

İYİ Parti’nin 81 il başkanı Ankara’da düzenlenen İYİ Parti İl Başkanları toplantısında bir araya geldi. Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında gerçekleşen programda seçim hazırlıkları ön plana çıktı. İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş da Ankara’daki toplantıya katılarak, sürece destek verdi. Toplantı sonrası Köroğlu TV mikrofonuna konuşan Örnekbaş, İYİ Parti Bolu İl Teşkilatı’nın her türlü seçim senaryosuna hazır olduğunun altını çizdi.

“GENEL BAŞKANIMIZ BİLGİLENDİRMEYE SAHİP OLDU”

Örnekbaş, toplantının içeriğine ve işleyişine ilişkin “20 Haziran Pazartesi günü 81 ilin il başkanının genel başkanımız Ankara’ya davet etti. Saat 11:00’da başlayan toplantımız saat, akşam 19:00’a kadar sürdü. Bütün il başkanlarının söz aldığı, görüşlerini, fikirlerini belirttiği bir toplantı oldu ve karşılıklı soru-cevap şeklinde de devam etti. Her bölgenin, her ilin kendi hassasiyet ve özelliklerine göre genel başkanımız bilgilendirmeye sahip oldu. Bize önerilerini sıraladı” dedi.

“YAPTIĞIMIZ ZİYARETLERİ ANLATTIM”

Bolu İl Teşkilatı olarak yaptıkları çalışmaları aktardığını belirten Örnekbaş, “İYİ Parti önümüzde yapılacak seçimlerde; zamanında, erken, vaktinde isim olarak nasıl tanımlarsanız tanımlayın, bütün hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Genel başkanımız illerin durumu raporladı. Ben de Bolu ilimizin faaliyetlerini anlattım, ilçelere yaptığımız ziyaretleri anlattım. Üye sayılarındaki artışlara dikkat çektim. Esnaf kardeşlerimize, vatandaşlarımıza ziyaretler yaptığımızı anlattım. Bolu’nun genel durumuyla ilgili de genel başkanımız memnuniyetini ifade etti” diye konuştu.

“İYİ PARTİ BİR MİLLETVEKİLİNİ ÇIKARTIR”

Bolu’da bir milletvekili çıkaracaklarını ve süreç uzarsa sayının artabileceğini ileri süren Örnekbaş, “Şu anda yaptığımız çalışmalarla bir milletvekilini kesinlikle çıkartıyoruz. Süreç uzarsa daha farklı sonuçlar da önümüze gelebilir. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu hatta AK Parti’ye oy vermiş vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu İYİ Parti’ye oy vermeyi düşündüklerini söylüyorlar. Biz bundan memnunuz. Seçim yakın zamanda olursa İYİ Parti bir milletvekilini çıkartır ama zamanına yakın, yani nisanları, mayısları bulursa artı anlamına gelebilecek sonuçlar alabiliriz” ifadelerini kullandı.

“GENEL MERKEZİMİZ TARAFINDAN OTURUP DEĞERLENDİRİLİR”

Örnekbaş, “Milletvekilliği için öne çıkan bir isim var mı?” sorusuna ise , “Şu anda öyle bir değerlendirmemiz yok. Bu konuda vakti zamanı gelince vaktimizin yetkili kurumları tarafından, genel merkezimiz tarafından oturup değerlendirilir. Ama biz halkın fikrini soracağız, partililerimizin, üyelerimizin düşüncelerini soracağız. Ona göre milletvekilliği müracaat zamanı gelince de o işlemler yapılacak. Herkes milletvekili adayı olma hakkına sahip. Kimsenin bu isteğini İYİ Parti kısıtlamak istemez ama bunu taban yani partimize gönül vermiş üyelerimiz karar verecek”  diyerek cevap verdi.

 

 

Editör: TE Bilisim