İYİ Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü Erhan Ertürkmen, İYİ Parti’nin destekleyeceği cumhurbaşkanı adaylarını açıklayarak “Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş. Onların isimleri masaya gelirse biz destekleyeceğimizi söylüyoruz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartışıyor. Konuya ilişkin bir açıklama da İYİ Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü Erhan Ertürkmen’den geldi. Sosyal medyada katıldığı bir programda konuşan Ertürkmen, partisinin destekleyeceği iki ismi açıkladı.

“RİSKE GİRMEYİ DOĞRU BULMUYORUZ”

Seçimi kazanacak bir adayın belirlenmesi gerektiğini ifade eden Ertürkmen, “Sözümüzü şöyle söylüyoruz, ‘Kazanacak aday olsun.’ Parlamenter sisteme dönüşün tekrarlanmayacağına inandığımız bir seçim eğer kaybedilirse. Kaybedileceğine inanmıyorum, bakın kesinlikle kazanılacağını düşünüyorum. Bakın riske girmeyi doğru bulmuyoruz. Kazanacak adayla gitmeyi doğru buluyoruz” dedi.

“BAŞKANLARIMIZIN KAZANACAĞINA KESİN GÖZÜYLE BAKIYORUZ”

Kazanacak adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olarak açıklayan Ertürkmen, “Orada da kazanacak aday olduğunu düşündüğümüz iki tane isim var. Biri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, diğeri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız. Ben parti olarak da partinin gençliğini çok iyi tanıyan bir siyasteçi olarak da şunu söylüuorum. Biz iki belediye başkanımızla da tamamız. Belediye başkanlarımızın kazanacağına kesin gözüyle bakıyoruz. Genel Başkanımız da kazanıyor fakat Başbakanlık iddiası ile çıktığı için onu oraya koymuyoruz ve vatandaş da ona başbakanlığı yakıştırdı. Dolayısıyla bu seçim Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş’ın adaylığında kesinlikle kazanılacağına inanan bir siyasetçiyim. Burada da onların isimleri masaya gelirse biz destekleyeceğimizi söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim