İdare odaları olarak kullanılan ve daha sonra izinleri alınarak 50 yataklı hasta odalarına çevrilen yeni servisin açılışı yapıldı.

Haber: Oğuzhan Eke – Cansu Gürz

İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni servisi ve uyku merkezinin açılışı, il protokolünün katıldığı programla yapıldı. Hastanenin morfoloji binasında gerçekleştirilen açılış programına Bolu Valisi Erkan Kılıç,  AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu İl Sağlık Müdürü Öğr. Ü. Muhammed Emin Demirkol, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Muhammed Nur Öğün ile AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak katıldı.

“HASTANEMİZ İÇİNDE KIYMETLİ BİR ALAN AÇILDI”

Programın selamlama konuşmasını yapan Başhekim Öğün, çalışmanın detayına ilişkin bilgi vererek, “Rektörlüğümüzün dekanlık binamızın bazı bölümlerini hastanemize tahsis etmesi, başhekimlik ve idare birimlerimiz dekanlık yönünde taşınarak hastanemiz içinde kıymetli bir alan açıldı. Ve yine sağlık bakanlığımızın destekleriyle ve izzet baysal geçmişi olan Bolumuzdaki gönlü geniş bağışçılarımızın destekleriyle bugün yataklı servisimizi açma bahtiyarlığına erişmekteyiz.  Bu servisimizi dâhili bilimler ve cerrahi bilimler olmak üzere hem ameliyat hem de yatış bekleyen hastalarımız için çözüm olmuş olacak. Ayrıca yine bölgemizde tek ve yüksek sayılı hizmet verdiğimiz uyku laboratuvarımızı merkez ünitede bulunan uyku laboratuvarımızı hastanemizin içine taşımış olduk. Servisimizin yapılış aşamasında az öncede belirttiğim gibi toplam maliyetinin yaklaşık 2 bölü üçünü sağlık bakanlığımız karşıladı ve büyük bir destek verdi. Onun dışında tabi personel desteği de cihaz desteği yine sağlık bakanlığı tarafından sağlandı. 1 bölü üçünü de değerli bağışçılarımızın desteği ile tamamladık ve kamu vatandaş iş birliğinin en güzel örneğini ilimizde yaşamış olduk” dedi.

“SERVİSİMİZİN VE UYKU MERKEZİMİZİN AÇILIŞINI NASİP EDEN ALLAH’A HAMD EDİYORUM”

Açılışı yapılan yeni servisin 50 yataklı olacağını belirten İl Sağlık Müdürü Demirkol, “Uzun süreden beri hayali kurmuş olduğumuz, gerçekten bölgeye hizmet eden ilimizde de büyük bir ihtiyaç olan 50 yataklı servisimizin ve uyku merkezimizin açılışını bizlere nasip eden Allah’a hamd ediyorum. Bu eşref saatinde yapmış olduğumuz bu hizmetin “hayra vesile olan hayrı işlemiş gibidir” hadisinin mucibince ahirette hep beraber karşımıza çıkmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bu organizasyonda büyük emeği olan Sayın Valimize, Milletvekilimize, İl Başkanlarımıza, bu ihtiyacı görüp bizlere destek veren Sayın Rektörümüze, Dekanımıza ve gönlü geniş bütün bağışçılarımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah bu servisi şafi ismiyle şifaya vesile eylesin” ifadelerini kullandı.

“BU KAPIYI MERHUM İZZET BAYSAL AÇMIŞ, BİR AYAK OLUŞTURMUŞ”

Vakıf ve destek geleneğinin kültürün bir parçası olduğunu aktaran Alişarlı, “Bu tür şeylerde hayır işlerinde emeğin boşa gitmediğini hem dünya açısından bir kar olduğunu hem de ahiret açısından bir kar olduğunun farkındayız. Bizim kadim geleneğimizde bu var. Zaten hayır kültürü bizlerle başlayan bir şey. Vakıflar o yüzden kurulmuş, vakıflar çok kıymetli. Bu vesileyle de merhum İzzet Baysal’ı rahmetle, şükranla yâd ediyorum. Hayır, yolunda yarışmak önemli. Bizim üniversitemizin bir mottosu da hayırseverler üniversitesi. Çünkü üniversitemizde hayrı bulunan çok insan. Bu kapıyı merhum İzzet Baysal açmış, bir ayak oluşturmuş. Ama Bolulular sadece onun yaptıklarını takdir etmiyorlar. Aynı zamanda bu yolda yürümede de yarışıyorlar. Ne mutlu bu yolda yürüyenlere. Bende kendilerine teşekkür ediyorum. Şükranlarımı soruyorum. Bu hizmetin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

“SON DERECE GÜZEL OLMUŞ”

Yeni servisi gezdiğini ifade eden Aydın, “Daha önce ben bir vesileyle yeni yapılan yeri gezdim. Son derece güzel olmuş. Bolu’nun ve sağlığın ihtiyacı olduğunu görerek, bu noktada fedakârlık yapan Sayın Rektörümüze ben teşekkür ediyorum. Çok güzel bir yer oldu. İnşallah sağlık için biz genelde şunu söyleriz, ‘Allah düşürmesin ama lazım olduğu zaman da aratmasın. Gerçekten çok elverişli, çok kullanışlı bir yer. İnşallah kimsenin ihtiyacı olmaz ama ihtiyaç duyulduğu zaman da hastalarımızın tedavi edilebileceği çok güzel bir merkez” açıklamasında bulundu.

“BOLULULARIN BURADA ÇOK BÜYÜK KATKISI VAR”

Çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Aydın, “Buna Muhammed Nur Ögün hocam çok emek sarf etti. Hem ona hem endüstri meslek lisesi öğrencilerimize, teknik ekibe, idari mali işlere, marifet iltifata tabi düsturu gayesiyle hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu açılışı yaparken Bolulu hemşehrilerimin, bir Bolulu olarak bunu gurur duyarak söylüyorum. Boluluların burada çok büyük katkısı var. Bir sürü de bağışçımız var. Rabbim her birinin gelirini, kazancını bereketlendirsin. İnşallah hastalarımıza da rabbim şifa versin” kelimelerini kulandı.

“BÖLGEYE HİTAP EDEN BİR SAĞLIK ALTYAPIMIZ VAR”

Servise katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür eden Kılıç, “Bölgeye hitap eden bir sağlık altyapımız var. Sağlıkla ilgili her türlü doktorumuzdan, aracımızdan, araç gerecimiz, binalarımız… Hepsi mevcut ama Devlet’in yapmış olduğu bu yatırımların yanına siz de biz de burada bir katkıda bulunalım diyerek bu katkıyı bize sundunuz. Bizim için gerçekten asıl değerli ve kıymetli olan bu. Sağlıkla ilgili tabi ki ihtiyaçlar bitmiyor. Çevre illerden de başvurular geliyor, hastalarımız geliyor. Sürekli sağlıkta da yeni mekânlara, yeni araç-gereçlere mutlaka ihtiyaç oluyor. Dolayısıyla bu bir süreç” şeklinde konuştu.

“AÇILACAK YENİ SERVİS VE ODALARIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Kılıç, çalışmaların devam edeceğinin de mesajını vererek, şu ifadeleri kullandı:

“İlimizde de Devlet’in yapacağız çok güzel yatırımlar var. Başta Fizik Tedavi Hastanesi olmak üzere, onun dışında aile sağlığı merkezlerinden tutun da diğer sağlıkla alakalı da bir sürü, yeni hastanelerle ilgili de çalışmalar devam ediyor. Bunlar da kısa süre içerisinde netleşecektir. Dolayısıyla bu konuda gerçekten çok güzel çalışmalar yapılıyor. Sizin desteğinizle beraber bizler de daha moralli bir şekilde bu çalışmalarımızı koordine edip, elimizden gelen gayreti bütün arkadaşlarımızla beraber sürdüreceğiz. Devam edeceğiz.  Bu güzel çalışmaya, bu programa vesile olduğunuz. Tekrar sizlere teşekkür ediyorum. Yapılan ve açılacak yeni servis ve odaların hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmaların akabinde yeni yataklı servisin tamamlanmasında katkı sağlayan hayırseverlere, protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Plaket takdiminin akabinde, servisin açılışı kurdele kesimiyle yapıldı. Ayrıca katılımcılar yeni servisi gezerek, odaları inceledi ve bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim