İzzet Baysal Vakfı ve Bolu İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, 1 milyon lira değerinde 3 otomatik kalp masajı cihazı, İl Sağlık Müdürlüğünde bağışlandı.

Haber: Oğuzhan Eke

İzzet Baysal Vakfı, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü'ne 1 milyon lira değerindeki 3 otomatik kalp masajı cihazı bağışladı. Bolu Valisi Erkan Kılıç, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol ve İzzet Baysal Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyet üyesi Nejat Eratalar, Fatih Yamaner, Kemal Sert’in beraberinde Mütevelli Heyeti Üyesi Atilla Uçar’ın katılımıyla protokol imzalandı. Otomatik kalp masajı cihazı, Gerede, Göynük ve merkez ilçelerde kullanılacak. Vakfın bağışladığı cihazla birlikte Bolu'da otomatik kalp masajı cihazı sayısı 5'e çıktı.

“AİLE SAĞLIK MERKEZİNE BİR ADIM ATACAĞIZ”

İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Mütevelli Heyeti Üyesi Nejat Eratalar, “İmkanlar biraz daha geniş olsa da bütün ilçelerimize sağlayabilsek. Ama yakın bir gelecekte de inşallah aile sağlık merkezine bir adım atacağız. Ama yeri neresi olur onu sizler göstereceksiniz bize. İmkanımız hizmetinde oraları da yapmış olacağız” dedi.

"İNŞALLAH BU CİHAZ ŞİFAYA VESİLE OLUR"

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, "İhtiyacımız olan otomatik kalp masajı cihazı, sağlıkçılar arasında LUKAS diye bilinen 3 cihaz İzzet Baysal Vakfı tarafından İl Sağlık Müdürlüğümüze bağışlandı. Böylelikle il genelinde otomatik kalp masajı cihazı sayısı 5’e çıkmış oldu. Bu cihazla, kalp durmalarında ve kalp masajı gerektiren vakalarda doktorlarımız cihaza talimat vererek, etkili kalp masajı yapmış oluyorlar. Doktorumuzun talimatlandırdığı şekilde görevini yerine getiriyor. İnşallah bu cihaz şifaya vesile olur. Göynük ve Gerede ilçelerimizde de hizmet verecek olan cihaz, merkeze nakil olan hastalarda kullanılacak. İzzet Baysal Vakfı'na teşekkür ederiz" diye konuştu.

"İLİMİZ İÇİN ÖNEMLİ"

İzzet Baysal Vakfı'nın Bolu'ya yıllarca büyük eserler kazandırdığını ifade eden Bolu Valisi Erkan Kılıç, "İlimiz için önemli. Şu anda 2 SPR cihazımız vardı. 3 tane daha vakıf tarafından alınmış olacak. Bununla beraber özellikle ilçelerden ile nakillerde veya iller arası nakillerde ambulansın içerisinde çok daha rahat teknolojiye uygun bir şekilde otomatik kalp masajı da hastalarımıza sağlanmış olacak. Her zaman olduğu gibi İzzet Baysal'ı rahmetle anıyoruz. Onun kurmuş olduğu bir vakıf. Başkanı Ahmet Baysal ve yönetim kurulu üyelerine de şükranlarımı sunuyorum. Her zaman yanımızda oldular" dedi.

"İZZET BAYSAL VAKFI 3 MİLYON LİRALIK BİR KAYNAK AYIRDI"

İzzet Baysal Vakfı'nın deprem dolayısıyla 3 milyon liralık kaynak ayırdığını da belirten Vali Kılıç, "Bunun bir kısmıyla bölgedeki insanların ihtiyaçları karşılandı, bir kısmıyla da konteyner yapılıyor. Bu yardımlardan dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz. Her zaman İzzet Baysal Vakfı Bolu halkının ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yanında oldu. Her zaman ülke bir sıkıntıya düştüğünde, bir yerde eksiklik olduğu zaman müdahale ediyor ve desteğini hiçbir zaman esirgemiyor. İnşallah alınacak bu cihazlarla ilimizdeki sağlık hizmetinin daha iyi bir şekilde sunulması sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim