Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem ile etkilenen 11 ilde, Bolu İl ve İlçe Müftülüklerinden gönüllü giden din görevlileri, deprem bölgelerinde bir yandan manevi danışmanlık çalışmalarına devam ederken diğer yandan da, çadır kentlerde Kur’an Kursu olarak hazırlanan çadırlarda eğitimler devam ediyor.

Haber: Servet Gökçek

Deprem bölgelerindeki bazı aileler, çocuklarının eğitimlerinin aksamamasını belirterek,  deprem bölgesi dışındaki illerde çocuklarının eğitimlerini devam ettirmek istediklerini dile getirdiler. Yetkililerin de uygun görmesiyle Kahramanmaraş merkezde eğitimlerine devam eden öğrencilerden bir kısmı Bolu’ya geldi.

Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Müftü Yardımcısı Fadime Arslan ile birlikte hafız öğrencileri eğitim görecekleri binanın önünde karşıladı. Öğrencilerle teker teker ilgilendi.

“BAZI ÖĞRENCİLER HAFIZLIK EĞİTİMLERİNİ DİĞER İLLERDE DEVAM ETTİRECEK”

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müftüsü Tahiroğlu, “18 gün önce meydana gelen deprem felaketinde birçok bina yıkıldı veya hasar gördü. Bu binaların içinde Müftülük binaları ve Kur’an Kursları da var. Hafızlık yapan öğrenciler bir şekilde eğitimlerini devam ettirmek zorundalar. Ancak yeterli ve güvenli mekan sıkıntısı olduğundan ve ailelerin de isteği ile bazı öğrenciler hafızlık eğitimlerini diğer illerde devam ettirecekler. Bu kapsamda Kahramanmaraş merkezdeki Kur’an Kurslarındaki öğrencilerin Bolu’ya gelmeleri için çalışmalar başlatıldı ve 36 öğrenci, Kur’an Kursu Yöneticileri, Öğreticiler, belletmenler ile birlikte az önce Bolu’ya sağ salim geldiler. Ayrıca 35 - 40 öğrencinin olduğu bir grubun Kahramanmaraş’tan Bolu’muza geleceği bildirildi.

“ONLAR BİZE EMANET”

Onlar bize emanet. Kendilerine bu güzel binada en güzel şekilde tüm görevli arkadaşlarımızla beraber yardımcı olacağız. Sayın Valimiz Erkan Kılıç’ında büyük destekleriyle, öğrencilerimizin yaşamış olduğu o zor günleri atlatmaları için gayret göstereceğiz. Misafir öğrencilerimize, Hafızlık ve dini bilgilerin yayında eğitimli, bilgili ve donanımlı kişiler ile psikolojik destekli etkinlikler de tertipleyeceğiz.” dedi.

Öğrenciler ile birlikte gelen bazı aileler Bolu’nun güzel ve yeşili bol bir şehir olduğunu ve çocuklarının eğitim görecekleri binanın ise hayal ettiklerinden daha güzel olduğunu belirterek, bu sıkıntılı günlerde kendilerine destek olan başta Bolu Valisi Erkan Kılıç, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ve Müftülük yetkilileri ile emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyerek duygularını dile getirdiler.

Editör: TE Bilisim