Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Hürriyetçi Eğitim-Sen), Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun paydaşların görüşü alınarak yeniden düzenlenmesi ve uzmanlık sınavının iptal edilmesini isteyerek “Bize göre öğretmenler çapulcu değil bilakis hırsız, arsızı bilen ve yeni nesillere öğretendir, öğretmen ders verendir. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak öğretmenlik sıfatı dışındaki bütün unvanları reddediyoruz” açıklaması yaptı.

HABER: ASLI AKIŞ

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) öğretmenlerin önemli gündem maddelerinde biri. Öğretmenlerin kariyerleriyle ilgili ÖMK’da  10 yıllık öğretmenler uzman öğretmen, 10 yıl uzman öğretmen olarak çalışanlar da başöğretmen unvanı alabilecek. Ancak öğretmenlerin önce eğitim videolarını izlemesi ve yapılacak sınavda 70 puan barajını aşması gerekiyor.

Sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla kariyer sınavlarının kaldırılması için gündem oluşturan Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Hürriyetçi Eğitim-Sen) genel merkez yönetici ve il temsilcileri, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu protesto etmek ve kanunun iptali için toplanan dilekçeleri Milli Eğitim Bakanlığı’na vermek için Ankara’da buluştu. Bolu’dan da Hürriyetçi Eğitim Sen Bolu Başkanı Uğur Pekcan ve sendika üyesi öğretmenlerde katılım sağladı.

Sendikanın genel merkez yöneticileri ve il temsilcileri Meşrutiyet Caddesi’nde basın açıklamalarını yapmalarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na giderek dilekçelerini verdi.

“NE EĞİTİM SORUNLARI ÇÖZÜLÜR NE DE ÖĞRETMENLERİN ÖZLÜK HAKLARI DÜZELİR”

Hürriyetçi Eğitim Sen Bolu Başkanı Uğur Pekcan, Ankara’daki eylemle ilgili olarak; “Bizim derdimiz sınav değil. Sınav korkumuz falan yok. Bizim derdimiz öğretmenlerin itibarı. Bu ÖMK ile ne eğitim sorunları çözülür ne de öğretmenlerin özlük hakları düzelir. Mücadelemiz bütün öğretmenler için. Birkaç gün önce yine Ankara’da yapılan bir öğretmen eyleminde istenmeyen görüntüler ortaya çıkmış ve gözaltılar olmuştu. Hürriyetçi Eğitim Sen’in eylemi sorunsuz bir şekilde gerçekleşti” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim