(HABER: SERVET GÖKÇEK)-CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tarikat ve cemaatlerle protokol imzalamaya devam edeceği yönündeki açıklamasına “Bu yapıların araç olarak kullanılmasının sonuçları 15 Temmuz darbe girişimi ile acı bir şekilde deneyimlenmiştir” ifadeleri ile tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bütçe görüşmeleri sırasında cemaat ve tarikatlarla protokol imzalamaya devam edeceğine yönelik konuşmasını Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz’de eleştirdi.

“ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Karagöz, açıklamaların kabul edilemez olduğunu belirterek, “Öğrencilerin bilgi, beceri, davranışlarının geliştirilmesi MEB ve öğretmenlerin görevidir. Tarikat ve cemaatleri, çocukların dağa çıkmasını engelleyen sivil toplum örgütü olarak gördüğüne ve protokol imzalamaya devam edeceğine yönelik beyanları asla kabul edilemez.

Bakanın bu sözleri, bugüne kadar zor şartlarda hizmet veren öğretmenlerimizi dağa insan kaynağı yetiştirmekle suçlaması anlamına da gelmektedir. Öğretmenlerimizin, çocukların terör örgütüne kaynak olarak dağa çıkmasını engelleyemeyeceğini ama kerameti kendinden menkul tarikat ve cemaat unsurlarının engelleyeceğini dile getirmek de başlı başına bir zavallılıktır” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NIN GÖREVDEN ALINMASI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ”

Karagöz, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, “Milli Eğitim Bakanı, bu yapılarla ilişkiyi savunurken özelikle belirli bir bölgeyi işaret etmekte, cemaat ve tarikatlar aracılığıyla bölgenin şekillendirilmek istendiğini de açıkça itiraf etmektedir. Yatılı okulları kapatıp çocuklarımızı tarikat ve cemaatlerin yurtlarına mahkûm eden kişinin gerekçesi bu nedenle doğru değildir. Bakanlığın tarikat ve cemaatler ile yaptığı protokolleri tasdik etmesi, eğitimin topyekûn dinselleştirilmesini hedefleyen politikaları ifşa etmiştir. Ancak, unutulmamalıdır ki bu politikalar, geçmişte milletimizin hafızasından uzun süre silinmeyecek travmalar ile sonuçlanmıştır. Bu yapıların araç olarak kullanılmasının sonuçları 15 Temmuz darbe girişimi ile acı bir şekilde deneyimlenmiştir. Bakanın ve AKP kadrolarının bu yaşananlardan ders almadığını görüyor; kendilerine bu yoldan dönmeleri için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ