(AA)-Yeni yılın girmesiyle kayak sezonunu açan Kartalkaya kayak merkezi, yarıyıl tatili öncesi rezervasyonlarla yüzde 70-80 doluluklara ulaştı.

İstanbul ve Ankara gibi metropollere yakınlığıyla tercih edilen tatil rotaları arasında yer alan merkezlere gelen ziyaretçiler, kayak, snowboard, zipline, ATV turlarıyla günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor

Türkiye'nin gözde kış turizm merkezlerinden Kartalkaya kayak merkezi, yarıyıl tatilinde misafirleriyle hareketlenecek.

İstanbul ve Ankara gibi metropol şehirlerin arısında yer alan lokasyonuyla kayakseverlerin sıklıkla tercih ettiği Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki oteller de yarıyıl tatili öncesi yoğun talep görüyor.

Köroğlu Dağları'nın 2200 metre rakımlı zirvesinde bulunmasına rağmen ulaşımda sorun yaşanmayan merkezde 2 bin yatak kapasiteli 5 otel bulunuyor. Yeni yılla tatilcilerin talep gösterdiği Kartalkaya'da otellerdeki doluluk oranları rezervasyonlarla yüzde 80'e ulaştı.

Konaklama ve günübirlik tatil için kayak merkezini seçen yerli ve yabancı tatilciler, kar kalınlığı 1,5 metreyi geçen toplam uzunluğu 75 kilometreyi bulan 25 pistte kayak ve snowboard yapıyor.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ