(İHA) - Kastamonu Üniversitesi’nde “Sanat Buluşmaları-2” etkinliği ile “Türk Ebrusunun Dünü Bugünü” konulu söyleşi ve “Sıla” isimli serginin açılışı gerçekleşti.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen “Sanat Buluşmaları-2” etkinliği çerçevesinde Ebru Sanatçısı Alparslan Babaoğlu “Türk Ebrusunun Dünü Bugünü” konulu söyleşide öğrenciler ve sanatseverler ile buluştu.

“Sanat Buluşmaları-2” etkinliği çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphane Cemil Meriç Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide Ebru Sanatçısı Alparslan Babaoğlu, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin sorularını cevapladı.

“Türk Ebrusunun Dünü Bugünü” başlıklı söyleşide Babaoğlu, ebru sanatı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Türk ebrusunun insan ruhunun inceliğini yansıttığını dile getiren Babaoğlu, son yıllarda ebru sanatına olan ilgiden memnun olduğunu ifade etti.

Geçmişten geleceğe taşınan bu sanatın korunması ve yaşatılması gereken bir sanat dalı olduğuna dikkat çeken Babaoğlu, Türk ebrusunun aslını bozmadan tekamül etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ebru tarihi hakkında detaylı bilgi verilen söyleşide gelenek kavramı üzerinde duruldu.

Söyleşinin ardından Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi’nde Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Öğretim Görevlisi Uğur Taşatan’a ait “Sıla” isimli serginin açılışı gerçekleşti.

Toplamda 52 eserin yer aldığı sergide Edhem Efendi, Necmeddin Okyay, Mustafa Düzgünman ve Alparslan Babaoğlu’na ait birer adet, Uğur Taşatan’a ait 48 adet ebru sergilendi. Türk ebrusunun tüm tarzlarında eserlerin yer aldığı sergide geleneğe bağlı usullerde yapılmış olan ebrular sergilendi.

Akademik personel ve öğrencinin yoğun ilgi gösterdiği sergi, 26 Aralık 2023 tarihine kadar açık kalacak.

“Sanat Buluşmaları-2” etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen söyleşiye ve sergiye katılan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, öğrencilerin akademik faaliyetler kadar sanatsal faaliyetlere de ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Kastamonu Üniversitesi olarak sanata ve sanatçıya destek verdiklerini belirten Rektör Topal, öğrencilerin ve personelin söyleşi ve sergiye gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti söyledi.

Etkinlik hakkında konuşan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır ise, değerli sanatçılar ile öğrencileri bir araya getirmekten ve etkinliklere gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti belirterek, sanat buluşmaları etkinliklerinin gelecek dönemde de devam edeceğini ifade etti.

Ayrıca Prof. Yıldır, “Sanat Buluşmaları-2 çerçevesinde bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimizle ve bizimle paylaşan Alparslan Babaoğlu’na ve Öğretim Görevlisi Uğur Taşatan’a teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK