Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, turizm işletme belgesi bulunmayan konaklama tesislerinin 28 Temmuz 2022 Perşembe gününe kadar Basit Konaklama Turizm Belgesi başvurusunda bulunması gerektiğini açıkladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’daki tüm konaklama tesisleri için, “Basit Konaklama Turizm Belgesi” zorunluluğu getirildi. Konuyla ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada belgenin alınması için son tarihin 28 Temmuz Perşembe olduğu duyuruldu.

Açıklamada, “2634 Sayılı Turizm Teşvik Kanunu’nun 5. ve geçici 11. maddeleri kapsamında, 25 Eylül 2021 Tarih ve 31609 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre 28.07.2021 tarihinden önce belediyelerden veya özel idarelerden işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alarak faaliyet gösteren ve Bakanlığımızdan Turizm İşletme Belgesi bulunmayan tüm konaklama tesislerine 28.07.2022 tarihine kadar “Basit Konaklama Turizm Belgesi” alma zorunluluğu getirilmiştir” denildi.

Belirtilen tarihe kadar başvuruda bulunmayan işletmelerin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları iptal edilecek. Söz konusu tesislerin en kısa zamanda başvuruda bulunması istendi.

Editör: TE Bilisim