Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Nisan ayında açılışı yapılan Bolu Belediyesi Anabolu Konserve Fabrikasının işleyişi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan, konserve fabrikasında üretilen ürünlerden bir kısmının önümüzdeki günlerde Selanik’e ulaştıracaklarını açıkladı. 

Haber: Servet Gökçek

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ayrıca, fabrikanın Bolulu ev hanımlarına maddi anlamda da destek olacağının altını çizerek; “Parça başı üretimle hanımlarımızı destekleyelim dedik. Engelli vatandaşlarımızı destekleyelim dedik. Biz bunların hepsini fiyatlandırarak ürettikleri ürün karşılığında kendilerine paralarını ya her gün düzenli ya da 2 günde 1 olmak üzere vereceğiz” dedi.

“Fabrikamız bünyesinde an itibariyle 70 kişi çalışıyor”

Başkan Özcan fabrikada şuanda 70 kişinin çalıştığını söyleyerek; “Bugün sizlerle beni çok heyecanlandıran hem sosyal hem ekonomik bir projemizi paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz bir süre önce açılışımızı yaptığımız konserve fabrikamız yaklaşık 2 aydır faal. Şuanda fabrikamız bünyesinde an itibariyle 70 kişi çalışıyor. Bu ay gelen sipariş miktarı yaklaşık 40 milyon lira. Ama bizim kabul edebildiğimiz bunun sadece %10’u” şeklinde konuştu.

“46 çeşit konserve üretme kapasitesine sahibiz”

Özcan, fabrikanın 46 çeşit konserve üretim kapasitesi olduğunu ifade ederek; “Kendimde özellikle bu işin merkezi olan Manisa’ya gittim. Orada yerinde de incelemelerde de bulundum. Gerçekten önü açık bir pazarı var bu işin. Önümüzdeki yılda bu fabrikamızı beslemek için çok sayıda köylüyle sözleşmeli tarım uygulamasını gerçekleştireceğiz. Mesela kapya biberi. Evet, en iyi Çanakkale’de oluyor. 3 rengi de oluyor ama Bolu’da en azından yeşil kapya biber yetiştirebiliyorsunuz. Mantar mesela, zaten kendi üretimimiz. Bolu’da üretilen mantar konservesi. Yaprak konservesi diye başladık. 46 çeşit konserve üretme kapasitesine sahibiz” dedi.

“İlk ihracatımızı önümüzdeki hafta Selanik’e ulaştıracağız”

Başkan Özcan ilk ihracatlarını Selanik’e yapacaklarını kaydederek; “Biz %100’ü belediyeye ait olan şirket üzerinden ilk ihracatımızı önümüzdeki hafta Selanik’e ulaştıracağız. Tır buradan yola çıkacak, buradan gümrük işlemleri yapılacak. Bundan sonrada düzenli ihracat yapan bir belediye olacağız. Şuanda 1,5 konteyneri hazır, 2 konteyner teneke halinde yaprak sarma Selanik’e teslim edilecek” ifadelerini kullandı.

“Parça başı üretimle hanımlarımızı destekleyelim dedik”

Özcan, Bolulu kadınlara da çağrıda bulunarak; “Bu bizim için son derece önemli. Ben üretimden mutlu olan bir Belediye Başkanıyım. Baktık ki talep çok fazla şöyle bir proje geliştirdik. 13 kadar muhtarımızı buraya davet ettim. Sosyal tesis olan muhtarlarımız. Şuanda çalışmayan çok sayıda kadınımız var. Ev hanımları, kiminin kocası izin vermiyor çalışmasına, kimi küçük çocuğu var. Bu tür sebeplerle çalışamayan insanlar var. Bu insanlarımıza mahalle sosyal tesislerimizi birer üretim merkezi haline getirerek, gerekli hijyen tedbirlerini de almak suretiyle parça başı üretimle hanımlarımızı destekleyelim dedik. Engelli vatandaşlarımızı destekleyelim dedik. Bizim TARTEK firmamızın görevlisi önce işi öğretecek. Dolma sarma, kapya biberi oyma, soğan doğrama gibi işler yapılacak. Biz bunların hepsini fiyatlandırarak ürettikleri ürün karşılığında kendilerine paralarını ya her gün düzenli ya da 2 günde 1 olmak üzere vereceğiz” dedi.

“Ovadüzü’nde 29 kişi, Çıkınlar’da da 61 hanımefendi kardeşimiz başvurmuş”

Başkan Özcan olarak 2 günde 61 Bolulu kadının işe başvuru yaptığını anımsatarak; “13 muhtarla toplantı yaptık. Bugün hemen iki muhtarımızdan dönüş geldi. Ovadüzü’nde 29 kişi, Çıkınlar’da da 61 hanımefendi kardeşimiz başvurmuş ve yarından itibarende üretime başlayacaklar. Ne kadar çok üretirlerse o kadar çok para kazanacaklar. Bu projeyi diğer mahallelerimize de özellikle ekonomik durumu düşük olan hızlı bir şekilde yaygınlaştıracağız” şeklinde konuştu

 

Editör: TE Bilisim